18.3.13

Καθαρή χριστιανική ζωή...


Καθαρή χριστιανική ζωή...Πώς θα έπρεπε να είναι η ζωή κάθε χριστιανού;

Κάποιος συγγραφέας επισκέφθηκε ένα ανθρακωρυχείο. Στην πλευρά του δρόμου φύτρωνε ένα λουλούδι που ήταν απόλυτα λευκό. Όλοι οι επισκέπτες έμειναν έκπληκτοι, πώς εκεί, με τόση πολλή καρβουνόσκονη, αυτό το μικρό λουλούδι ήταν τόσο καθαρό και λευκό.

Ένας ανθρακωρύχος που ήταν μαζί τους, πήρε μια χούφτα καρβουνόσκονη και την έριξε πάνω στο λουλούδι, αλλά ούτε ένα σωματίδιο δεν μπόρεσε να κολλήσει επάνω του. Κάθε άτομο της καρβουνόσκονης κατρακύλησε. Υπήρχε μια θαυμάσια ουσία στα πέταλα του λευκού άνθους, που δεν επέτρεπε να κολλήσει η καρβουνόσκονη. Ζώντας εκεί, ανάμεσα σε σύννεφα καρβουνόσκονης, τίποτα δεν μπορούσε να λεκιάσει το χιονάτο λευκό του!

Αυτή είναι μια ωραία εικόνα του πώς πρέπει να είναι κάθε χριστιανική ζωή. Ζούμε σε έναν κόσμο κακό. Κινούμαστε και εργαζόμαστε καθημερινά ανάμεσα στους ασεβείς. Αμαρτωλές επιρροές κυκλοφορούν γύρω μας, αλλά η αποστολή μας είναι «να γίνετε άψογοι και ολοκληρωμένοι, παιδιά του Θεού αγνά, ανάμεσα σε ανθρώπους κακούς και διεφθαρμένους. Ανάμεσά τους να λάμπετε σαν αστέρια στον κόσμο» (Φιλ. 2:15).

Και αν ο Θεός μπορεί να κάνει ένα μικρό λουλούδι, ώστε να μην μπορεί η καρβουνόσκονη να λεκιάσει τη λευκότητά του, δεν μπορεί με τη χάρη Του να προστατέψει ανάλογα την καρδιά και τη ζωή μας, ώστε να μη μπορεί να προσκολληθεί επάνω μας η αμαρτία; Αν μπορεί να προστατέψει ένα μικρό λουλούδι ανάμεσα σε σύννεφα καρβουνόσκονης, δεν μπορεί να κρατήσει καθαρές τις καρδιές των δικών Του σε αυτόν τον κόσμο της αμαρτίας;
«Θρησκεία καθαρά και αμίαντος ενώπιον του Θεού και Πατρός είναι αύτη, […] και να φυλάττη εαυτόν αμόλυντον από του κόσμου» Ιακ. 1:27).
__


 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com