31.3.13

Γυναίκες και Μουσουλμάνοι(!)...


Γυναίκες και Μουσουλμάνοι(!)...
=
Philip Pullella (Reuters, 29-3-2013)
 
 =
Για πρώτη φορά ο Πάπας Φραγκίσκος Α΄ συμπεριέλαβε γυναίκες και μουσουλμάνους στην ιεροτελεστία της νίψης των ποδιών της Μ. ΠέμπτηςΡώμη – Δύο νεαρές γυναίκες ήταν μεταξύ των 12 ατόμων που ο Πάπας Φραγκίσκος Α΄ έπλυνε και φίλησε τα πόδια σε μια παραδοσιακή τελετή σε μια φυλακή για νέους στη Ρώμη. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που ένας ποντίφικας συμπεριέλαβε γυναίκες στην ιεροτελεστία.

Ο Πάπας ταξίδεψε στη φυλακή Casal del Marmo στα προάστια της Ρώμης για την παραδοσιακή λειτουργία στη μνήμη της χειρονομίας ταπεινότητας του Ιησού προς τους αποστόλους Του το βράδυ πριν πεθάνει.

Η τελετή παραδοσιακά περιορίζεται σε άνδρες επειδή όλοι απόστολοι του Ιησού ήταν άνδρες. Ο εκπρόσωπος του Βατικανού δήλωσε ότι δύο από τους 12 κρατούμενους τα πόδια των οποίων πλύθηκαν ήταν Μουσουλμάνοι.

Ενώ ο πρώην καρδινάλιος Χόρχε Bergoglio συμπεριλάμβανε γυναίκες στην ιεροτελεστία όταν ήταν αρχιεπίσκοπος του Μπουένος Άιρες, ήταν η πρώτη φορά που γυναίκες έλαβαν σε αυτή την τελετή με τον πάπα.

Κάνοντας αυτή την τελετή –που προηγουμένως γινόταν στο Βατικανό– μέσα σε μια φυλακή για νέους ο Φραγκίσκος Α΄, είπε ότι ήθελε να είναι πιο κοντά σε όσους υποφέρουν.

 =
__Δεν θα αρνηθούμε πως η χειρονομία του πάπα είχε ένα νόημα...
__Πόσο βαθύ ή ρηχό θα φανεί από τη συνέχεια...
__Εξάλλου ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΟΥΔΑ τα πόδια πλύθηκαν από τον Χριστό αλλά εκείνος δεν άλλαξε σε τίποτε...
__Άρα μία μόνο χειρονομία δεν είναι ικανή ΓΙΑ να φέρει μεγάλες αλλαγές σε καρδιές που δεν θα το ήθελαν και, βεβαίως, μία τέτοια πράξη "ταπείνωσης" δεν θα είχε καμία αξία αν δεν συνοδεύεται από αληθινή ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ.
__Εμείς ευχόμαστε τα καλύτερα και για τους φυλακισμένους και για τον πάπα Φραγκίσκο Α΄.
__


 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com