21.2.13

Παλιάνθρωποι και απάνθρωποι...


Παλιάνθρωποι και απάνθρωποι...

=
ΠAΛIANΘPΩΠOI KAI AΠANΘPΩΠOI
Του θεολόγου Νικολάου Ιω. Σωτηρόπουλου

Οι πολιτικοί, οι οποίοι κυβέρνησαν και κυβερνούν τη ταλαίπωρη Ελλάδα, αυτοί είναι οι άμεσοι και μεγάλοι αίτιοι της σημερινής δραματικής οικονομικής κρίσεως. Λέγουμε οι άμεσοι και μεγάλοι αίτιοι, διότι υπάρχουν και οι έμμεσοι και μικρότεροι αίτιοι της κρίσεως. Και αυτοί είναι η πλειονοψηφία των Ελλήνων, η οποία ψηφίζει χωρίς πνευματικά κριτήρια και εκλέγει αναξίους άρχοντες. Απώτερο δε αίτιο της οικονομικής κρίσεως και πάσης κακοδαιμονίας είναι η αποστασία από το Θεό, το Δημιουργό και χορηγό των αγαθών.
Οι ανάξιοι πολιτικοί, ενδιαφερόμενοι όχι για την Πολιτεία, αλλά για τους εαυτούς των, συγγενείς των και «παρατρεχάμενους», με διάφορες ατιμίες ρήμαξαν το δημόσιο ταμείο και περιήγαγαν την Ελλάδα σε οικονομική εξαθλίωση και υποταγή σε ξένους τοκογλύφους. Και μεγάλο ποσοστό τού Ελληνικού λαού λόγω αλλεπαλλήλων φορομπηχτικών μέτρων και ανεργίας περιήλθε σε οικονομική κατάσταση κάτω από το όριο της φτώχειας. Tρία εκατομμύρια Έλληνες στερούνται πλέον βασικών αγαθών της ζωής και δυστυχούν, ενώ οι πολιτικοί κολυμπούν σε πελάγη υλικών απολαβών, προνομίων και απολαύσεων. Συνεχώς και εξοργιστικώς ομιλούν για θυσίες τού Ελληνικού λαού, ενώ αυτοί δεν θυσιάζουν σχεδόν τίποτε από τα υλικά αγαθά και τις ανέσεις τους. Ως άρχοντες έπρεπε να δίνουν πρώτοι το παράδειγμα θυσίας στο λαό, αλλά δίνουν το ακριβώς αντίθετο παράδειγμα. Δεν θυσιάζονται, αλλά σφαγιάζουν το λαό με συνεχή φορομπηχτικά μέτρα. Και μερικές χιλιάδες Έλληνες, πού δεν έχουν πίστη στο Θεό, λόγω της οικονομικής κρίσεως έφθασαν σε σημείο απελπισίας και αυτοκτόνησαν!
Φοβερότατο πράγμα η αυτοκτονία! Και αν άνθρωπος με συνείδηση από απροσεξία και λάθος γινόταν αίτιος να αυτοκτονήσει συνάνθρωπος, σε όλη την υπόλοιπη ζωή του θα είχε τύψεις συνειδήσεως, θα ταρασσόταν και θα υπέφερε ψυχικώς. Αλλ' οι πολιτικοί, καίτοι εξ αιτίας της εγκληματικής πολιτικής των αυτοκτονούν χιλιάδες, αυτοί ουδεμία τύψη συνειδήσεως έχουν, ουδεμία ταραχή αισθάνονται, αλλά μένουν αναίσθητοι, τελείως αναίσθητοι! Γιατί; Διότι οι πολιτικοί δεν έχουν συνείδηση, εκτός ολίγων είναι ασυνείδητοι. Ως δημιουργήματα τού Θεού είχαν άλλοτε και αυτοί συνείδηση. Αλλά λόγω της ασεβούς και αμαρτωλής ζωής των η συνείδησή των καυτηριάσθηκε, νεκρώθηκε και έγινε ανύπαρκτη. Ας το καταλάβουμε: Συνήθως μάς κυβερνούν άνθρωποι ασυνείδητοι. Άνθρωποι χωρίς ηθικές αξίες. Άνθρωποι χωρίς σπλάγχνα και οικτιρμούς. Άνθρωποι παλιάνθρωποι και απάνθρωποι. Και από τέτοια κακέκτυπα τού όντος άνθρωπος τί καλό μπορούμε να περιμένουμε; Μόνο συμφορές, κοινωνικά δράματα, καταστροφή.
Όσοι πιστεύουμε στο Θεό και διατηρούμε μέσα μας συνείδηση και ευαισθησία, ας θρηνούμε, όπως ο Ιερεμίας, για το κατάντημα της Πατρίδος μας, και ας προσευχώμεθα στο Θεό, στη μόνη ελπίδα μας, να απαλλάξει την Ελλάδα των αναριθμήτων ηρώων, αγίων και μαρτύρων της Πίστεως από τους κακούς άρχοντες, να φωτίζει το λαό να εκλέγει κυβερνήτες με συνείδηση και ευαισθησία, και να σώσει τον ιστορικό τούτο τόπο, όπως τον έσωσε πολλές φορές, προς δόξαν τού ονόματός Του.
=

__Περαστικά μας, λοιπόν.
__


 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com