3.1.13

Από τρελούς έχει πολλούς ο κόσμος...


Από τρελούς έχει πολλούς ο κόσμος...

=
Ήρθε σαν ...κομήτης προμηνύοντας τη συντέλεια του κόσμου κι έφυγε, εν μία νυκτί, σαν κυνηγημένος, χωρίς ν' αφήσει πίσω του κανένα ίχνος ζωής.
Ο λόγος για τον Αμερικανό Ζουρούμπαμπελ, ο οποίος αποκαλούσε εαυτόν "προφήτη" κι έλεγε στους κατοίκους της Φαιάς Πέτρας Σιντικής, στις Σέρρες, όπου εμφανίστηκε ξαφνικά μια μέρα, πριν από μήνες, ότι ο Θεός τον οδήγησε σ' αυτόν τον τόπο για να τον προστατεύσει από τη συντέλεια του κόσμου, που επρόκειτο να έρθει στις 19 Ιουλίου!
Φυσικά, ούτε η συντέλεια του κόσμου ήρθε ούτε ποτέ επιβεβαιώθηκαν τα λεγόμενα του ιδιότυπου Αμερικανού, που ντυμένος πάντα με μία λινή κάπα κι έχοντας σκεπασμένο το κεφάλι θύμιζε βιβλική φιγούρα της Παλαιάς Διαθήκης.
Η αντίδραση της εκκλησίας
"Δεν υπάρχουν προφήτες μετά τον Χριστό" είχε δηλώσει τον περασμένο Φεβρουάριο στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Μητροπολίτης Σιντικής χαρακτηρίζοντας "παρανοϊκό" τον Αμερικανό. "Δεν ξέρουμε αν ο συγκεκριμένος κύριος είναι φυγόποινος, τρελός ή ακόμη και επικίνδυνος, φοβάμαι για άλλα πράγματα" είχε πει, με νόημα, τότε ο μητροπολίτης Μακάριος.
Είχε, μάλιστα, εκδώσει και σχετική ανακοίνωση προς τους πιστούς της μητροπόλεως του και είχε μεταβεί στη Φαιά Πέτρα για να καθοδηγήσει τους κατοίκους του χωριού.
Η συντέλεια δεν ήρθε, ο Αμερικάνος έφυγε
Σήμερα, ο ιδιότυπος Αμερικανός είναι απλά μια ανάμνηση για τους κατοίκους της Φαιάς Πέτρας, που έχουν επιστρέψει στους κανονικούς ρυθμούς ζωής και δεν φαίνεται να ασχολούνται ιδιαίτερα με μια άλλη "προφητεία", αυτή του τέλους του κόσμου στις 21 Δεκεμβρίου.
"Το πότε θα γίνει η συντέλεια του κόσμου, το γνωρίζει μόνο ο Θεός. Είναι πολλοί δυστυχώς που εκμεταλλεύονται ανθρώπους και καταστάσεις για προσωπικό τους συμφέρον. Θέλουν να δημιουργούν θόρυβο γύρω από τον εαυτό τους και τους άλλους, για δικούς τους λόγους" δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο μητροπολίτης Σιντικής Μακάριος.
=

__Περίσσεψε η τρέλα στον κόσμο μας... παρ' όλη την τεχνολογική εξέλιξη ή, ίσως, και εξαιτίας της...
__Το χειρότερο στην υπόθεση είναι πως πολλοί από αυτούς τους τρελούς ή «τρελούς» εκμεταλλεύονται το θρησκευτικό συναίσθημα των ανθρώπων και βεβαίως την άγνοια και απειρία πολλών καλόπιστων αφελών.

__Και μη νομίσετε πως τέτοιοι υπάρχουν μόνο στο περιθώριο… 
__Και σε πολλές εκκλησίες κυκλοφορούν τέτοιοι βλαμμένοι, που είτε γίνονται περίγελως είτε μετά θάνατον ανακηρύσσονται «όσιοι»…

__


 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com