17.12.12

Η τρέλα δεν πάει στα βουνά...


Η τρέλα δεν πάει στα βουνά...

=
Η λέξη απίστευτο συχνά στην Ελλάδα χάνει τη σημασία της,γιατί πλέον τίποτα δεν πρέπει να μας εκπλήσσει. Η είδηση είναι ότι δόθηκε 1,4 δις ευρώ από το Ελληνικό Κράτος το 2012 για ενίσχυση επιχειρήσεων στα Βαλκάνια τη στιγμή που οι ελληνικές επιχειρήσεις κλείνουν η μία μετά την άλλη από έλλειψη ρευστότητας!

Ο κ.Νίκος Χουντής του ΣΥΡΙΖΑ στην ερώτησή του αναφέρει:
“Γιατί, το 2012, δόθηκαν 1,4 δις ευρώ από το Ελληνικό Κράτος, στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (ΕΤΑΑ) για ενισχύσεις επιχειρήσεων και άλλες επενδύσεις, κυρίως στα Βαλκάνια, τη στιγμή που οι ελληνικές επιχειρήσεις κλείνουν η μία μετά την άλλη από έλλειψη ρευστότητας;

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΤΑΑ, οι κοινές επενδύσεις Ελλάδας και της Τράπεζας Ανασυγκρότησης (1,4 δις από την Ελλάδα και 2,1 δις από την ΕΤΑΑ σύνολο 3,5 δις) σε εκ. ευρώ είχαν ως εξής:
 841 εκ. για την Ρουμανία,
 488 εκ. για την Βουλγαρία,
 481 εκ. για την Ρωσία.
Κατά τομείς:
 1,6 δις στη βιομηχανία- εμπόριο και αγροτικά,
 900 εκ. σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα,
 800 εκ. για ενέργεια και
 200 εκ. για υποδομές.
Επίσης η ΕΤΑΑ αναφέρεται στη στενή συνεργασία της με τις ελληνικές τράπεζες στα Βαλκάνια (Εθνική, Άλφα, Eurobank και Πειραιώς) που στην Βουλγαρία και την Ρουμανία παρείχαν σε 6,540 Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις συνολικού ύψους 168 εκ. ευρώ.
=
__Όταν διαβάζει κανείς τα παραπάνω, είναι να χτυπά το κεφάλι του στον τοίχο, όμως δεν κάνουν το ίδιο και οι κυβερνήτες μας, πολλοί από τους οποίους έχουν να παίρνουν το κάτι τις τους... 
...διότι χωρίς λάδωμα σαλάτα δεν γίνεται και μηχανή δεν κινείται...
__


 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com