29.12.12

Χριστιανοί και πολιτική...


Χριστιανοί και πολιτική...

__Πολλοί προσπαθούν να σμίξουν τα άσχετα μεταξύ τους (ή μήπως δεν είναι και τόσο άσχετα) ΘΡΗΣΚΕΙΑ και ΠΟΛΙΤΙΚΗ...

__Και όσο μεν αφορά τις διάφορες θρησκείες, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, επειδή με τον ένα ή τον άλλο τρόπο είναι αποτέλεσμα και καρπός της πολιτικής και της κρατικής εξουσίας...
__Αλλά όσον αφορά τον ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ, την πίστη του Χριστού, η σχέση μεταξύ πολιτικής και αυτής της θρησκείας είναι τόση όσο το ΦΩΣ με το ΣΚΟΤΑΔΙ.
__Διαβάστε παρακάτω και όσα έγραψε προ καιρού ο παπα-Ηλίας στο ιστολόγιό του.


__
Ορθόδοξη γενοκτονία!…
Ο μαθητής μου-στο Γυμνάσιο Αίγινας-Μανώλης Κοτάκης πήρε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη απ’ το Σεβ. Μητροπολίτη Σιάτιστας κ. Παύλο.
Έχει δε, όπως νομίζω, ιδιαίτερο ενδιαφέρον-ανάμεσα στα άλλα- η απόφανσή του Μητροπολίτη ότι «δεν μπορεί κάποιος ορθόδοξος χριστιανός ν’ ανήκει στη Χρυσή Αυγή»…

Και προκύπτει το ευνόητο ερώτημα: Υπάρχει κάποιο πολιτικό κόμμα, στο οποίο μπορούν να ανήκουν οι ορθόδοξοι χριστιανοί;
Και ας μην πάμε σε κάποιο απ’ τα, λεγόμενα, αριστερά κόμματα, που οι «εθνικόφρονες» τους έχουν κολλήσει την ταμπέλα της αθεΐας. Μια ταμπέλα, που ήταν της μόδας παλιότερα να τη κολλούν σε όποιον τολμούσε να μιλάει για δικαιοσύνη…
Για ν’ αποδεικνύεται κατ’ αυτόν τον τρόπο, ως πού μπορεί να φτάσει η διαστρέβλωση από κάποιους εγκάθετους διαστροφείς! Που φτάνουν στο σημείο να διατείνονται ότι:

Όσοι μιλούν για δικαιοσύνη είναι άθεοι! Ενώ οι κλέφτες και απατεώνες είναι ένθεοι! Και θρήσκοι και πατριώτες!
Γεγονός, που είχε σαν αποτέλεσμα, πάμπολλοι έντιμοι άνθρωποι, που αγαπούσαν τη δικαιοσύνη να προσχωρήσουν στ’ αριστερά κόμματα.
Παρ’ όλες τις δυσμενείς συνέπειες, που συνεπαγόταν, για τους ίδιους και τις οικογένειές τους, μια τέτοια προσχώρηση.

Και βέβαια οι περισσότεροι διατήρησαν τη θρησκευτικότητά τους.
Αλλά και πολλοί απ’ αυτούς, που διακηρύσσουν ότι είναι άθεοι, αποδεικνύονται στην πραγματικότητα περισσότερο έντιμοι από κάποιους, σουπερ-ορθόδοξους και σούπερ-πατριώτες.

Εκτός από κάποιους, που επέλεξαν να παίξουν έναν πολύ ύποπτο και ύπουλο ρόλο:
Να μιλούν στο όνομα της χυδαιότητας για την ελευθερία του λόγου και της τέχνης. Και φαίνονται να λειτουργούν ως πληρωμένοι δολοφόνοι εναντίον της πνευματικής και της γενικότερης πολιτισμικής ταυτότητας του λαού μας.

Γεγονός, που σημαίνει ότι, όπως σε κάθε χώρο, έτσι και στο χώρο της αριστεράς, μπορεί να υπάρχουν κάποιοι, που ξεπουλάνε τα τζοβαϊρικά της ιστορίας μας και της παράδοσής μας.
Και, αν μεν αυτοί βρίσκονται κάπου στο περιθώριο, δεν υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα. Δεδομένου ότι κανένας χώρος της κοινωνικής μας ζωής δεν απαρτίζεται από αγγελούδια…

Όταν όμως βρίσκονται στην ηγετική ομάδα, η οποία, όταν πάρει την εξουσία, θ’ αποφασίζει και θα διατάσσει, τότε υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα.
Ιδιαίτερα για όποιους θέλουν, όχι απλά να λέγονται, αλλά και να είναι ορθόδοξοι χριστιανοί…

Ασύγκριτα βέβαια χειρότερη είναι η περίπτωση εκείνων, που ενώ διατείνονται ότι είναι ορθόδοξοι χριστιανοί επιμένουν ν’ ακολουθούν την ηγεσία της διαπλεκόμενης με το ναζισμό και σιωνισμό φασιστικής μαφίας του δικομματισμού…
Ο οποίος με απίστευτο κυνισμό και πρωτοφανή βαρβαρότητα βάλθηκε να ξεριζώσει το Ευαγγέλιο απ’ τις καρδιές των Ελλήνων και να επιτύχει την ολοσχερή γενοκτονία μας.
Και του οποίου, παρ’ όλα αυτά, κάποιοι γελοιωδέστατοι εκπρόσωποι τολμούν να παρουσιάζονται και ως ασυμβίβαστοι πολέμιοι του ναζισμού και του φασισμού….
Προφανώς ποντάροντας στην ανίατη ευπιστία και ευήθεια κάποιων τυφλωμένων οπαδών τους!…
Υπήρχε, μέχρι τώρα και η νησίδα και όαση των «ανεξάρτητων Ελλήνων». Που και αυτήν, όπως φαίνεται, έπνιξε το τσουνάμι του σιωνιστικού και του ναζιστικού μαμωνά.

Αλλά και, στην περίπτωση αυτή, υπάρχει ένα «αλλά» για έναν πραγματικά ορθόδοξο χριστιανό.
Όπως υπήρχε πάντα σε σχέση με τα κόμματα της, λεγόμενης, Δεξιάς. Που ενσαρκώνουν την ιδεολογία και πρακτική της ελεύθερης οικονομίας.

Γιατί η ελεύθερη οικονομία σημαίνει επιβολή του νόμου της ζούγκλας. Που βέβαια είναι φυσιολογικός για τις αγέλες των ζώων, αλλά αποτελεί διαστροφή για την κοινωνία των ανθρώπων.
Διαστροφή, που βρίσκεται σε διαμετρική αντίθεση με το πνεύμα του Ευαγγελίου. Το οποίο, δια στόματος του ίδιου του Χριστού, διακηρύσσει:

«Ου δύνασθε δουλεύειν Θεώ και μαμωνά»!
Κι αν κάποιοι ισχυρίζονται το αντίθετο, απλά δουλεύουν το λαό. Όχι όμως βέβαια και το Θεό….

Κι όσο για τη Χρυσή Αυγή;
Το διαμετρικά ασυμβίβαστο με το πνεύμα του Ευαγγελίου, στην περίπτωσή τους, είναι οι ρατσιστικές τους αντιλήψεις και συμπεριφορές…

Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η μεταναστευτική πλημμυρίδα στον ελλαδικό χώρο δεν είναι «εκ του πονηρού»…
Και ότι δεν αποτελεί μία ακόμη συνιστώσα της προμελετημένης πολιτισμικής και εθνολογικής αλλοίωσης του λαού μας!
Παράλληλα και με την οικονομική εξαθλίωση και εθνική υποδούλωση, η οποία ραγδαία επιβάλλεται.

Κατά την ταπεινή μου γνώμη, είναι λάθος, στη φάση αυτή, ν’ ασχολούμαστε με τους ιδεολογικούς ακροβατισμούς κάποιων κομμάτων. Και ν’ αποπροσανατολιζόμαστε απ’ το πρωταρχικό:
Που στην προκειμένη περίπτωση είναι ν’ αντισταθούμε στους προφανείς και πρωτοφανείς ενεργούς φασίστες και ναζί. Εσωτερικού και εξωτερικού. Που χρησιμοποιούν ως αιχμή του δόρατος τον δολοφονικό και εφιαλτικό δικομματισμό…

Που, ΕΔΩ και ΤΩΡΑ, απροκάλυπτα και με όλα τα μέσα απεργάζεται την καταστροφή της ορθόδοξης πατρίδας μας και την βιολογική και πνευματική γενοκτονία του ορθόδοξου λαού μας!…
παπα-Ηλίας
=


 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com