2.11.12

Αθώος ο κ. Βαξεβάνης για τη δημοσίευση της λίστας Λαγκάρντ...


Αθώος ο κ. Βαξεβάνης για τη δημοσίευση της λίστας Λαγκάρντ...

__Με ικανοποίηση ενημερωθήκαμε για την αθωωτική απόφαση του Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας για την υπόθεση του κ. Κ. Βαξεβάνη σχετικά με τη δημοσίευση στο περιοδικό HOT DOC της φερόμενης ως λίστας Λαγκάρντ, παρά την περί του αντιθέτου εισήγηση της Εισαγγελίας.
__Αφού πρώτα έκαναν την Ελλάδα ρεζίλι σε όλο τον κόσμο, άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι Η ΣΩΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΝΑ ΛΕΕΙ ΟΣΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ Ή ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ.

=
Αθωωτική ήταν η απόφαση του δικαστηρίου για το δημοσιογράφο και εκδότη του περιοδικού Hot Doc, Κώστα Βαξεβάνη σχετικά με την παραβίαση προσωπικών δεδομένων από τη δημοσιοποίηση της φερόμενης ως «λίστας Λαγκάρντ».
Ο κ. Βαξεβάνης, αφού έκανε λόγο για «μια πολύ σοβαρή νομολογία που επιτρέπει στους δημοσιογράφους να κάνουν τη δουλειά τους», ευχαρίστησε για τη συμπαράσταση τόσο τα ξένα μέσα ενημέρωσης για τη συμπαράσταση όσο και πολλούς Έλληνες δημοσιογράφους.
Νωρίτερα, ο εισαγγελέας είχε προτείνει την καταδίκη του δημοσιογράφου κάνοντας λόγο για διαπόμπευση και διασυρμό υπόληψης ανθρώπων.

Κατά την απολογία του ο κ. Βαξεβάνης υποστήριξε πως
«Αν εγώ είμαι υπεύθυνος για τη δημοσιοποίηση προσωπικών δεδομένων της λίστας, κάποιοι άλλοι πριν από εμένα τα έχουν χειριστεί και αυτοί που το έκαναν είναι γνωστοί. Δεν διώκονται αυτή την ώρα».

«Η εισαγγελία κυρία Πρόεδρε έχει δημοσιοποιήσει το όνομά σας σε χαρτί ανακοίνωσης για να πάτε να πάρετε την κάρτα της Αγροτικής Τράπεζας για να πληρώνεστε. Δεν διέπραξε αδίκημα που δημοσιοποίησε αυτή την πληροφορία», τόνισε, ενώ συμπλήρωσε: «Ο λόγος που δημοσιοποιήθηκε η λίστα είναι για να πάψει ο καθένας να ρίχνει λάσπη στον ανεμιστήρα. Ο κόσμος ξέρει ότι εδώ και καιρό υπάρχει μία λίστα. Έχουν γίνει πολιτικοί και οικονομικοί εκβιασμοί. Το θέμα της λίστας δεν είναι νομικό, είναι πολιτικό και κοινωνικό».
«Η λίστα είναι ένα ντοκουμέντο που αποδεικνύει ό,τι φοβάται ο ελληνικός λαός. Ότι υπάρχει μία μερίδα ανθρώπων που δεν απειλείται ποτέ κανένα συμφέρον τους» κατέληξε.
http://voria.gr/index.php?module=news&func=display&sid=113474
=
__

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com