1.11.12

Ε, ΟΧΙ ρε παιδιά... 150 χρόνια μετά;


Ε, ΟΧΙ ρε παιδιά... 150 χρόνια μετά;

==

__Εντελώς τυχαία, καθότι δεν είχαμε την τιμή να περάσουμε από αυτή την πόρτα, ανακαλύψαμε προσφάτως ότι στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (κεντρικό κτίριο στην καρδιά της Αθήνας) υπάρχει η παραπάνω ΤΟΙΧΟΓΡΑΦΙΑ, όπου ως ΘΕΟΣ απαθανατίζεται ο αλήστου μνήμης Γερμανός Βασιλεύς των Ελλήνων ΟΘΩΝ Α΄. [Ο Όθων αν και άτεκνος και άχρηστος, έλπιζε να έχει και διαδόχους, που θα έπαιρναν το όνομά του με αριθμητική σειρά β΄, γ΄ και λοιπά... Ω, της ανθρώπινης ματαιοδοξίας...].
__Ο Όθωνας ωστόσο εγκατέλειψε την Ελλάδα με αγγλικό πολεμικό πλοίο πριν από 150 ακριβώς χρόνια (στις 23 Οκτωβρίου 1862 (δηλαδή κι αυτή η επέτειος θα έπρεπε να εορτάζεται)  και κατέφυγε στο Μόναχο, δεν παραιτήθηκε ποτέ επίσημα από τον θρόνο ώσπου πέθανε στις 14 Ιουλίου 1867 στη Βαμβέργη (Bamberg).



Κάποιοι ιστορικοί αναφέρουν ότι ο Όθων αγάπησε την Ελλάδα όσο τίποτε άλλο, όχι όμως και τους Έλληνες.


Αλλά οι Έλληνες κυβερνήτες, δουλοπρεπείς ως συνήθως, άφησαν αυτό το ιστορικό έκτρωμα να διατηρείται μέχρι σήμερα στην είσοδο του Πανεπιστημίου της Πρωτεύουσας για να θυμίζει πως τη σύγχρονη Ελλάδα κυβερνούσαν (και κυβερνούν...) ΟΙ ΞΕΝΟΙ, είτε φανερά είτε από το παρασκήνιο.
Λέτε όλα αυτά να πληρώνουμε με την καταστροφή που μας επέφεραν σήμερα οι Γερμανοί και οι σύγχρονοι συνεργάτες τους;
__

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com