5.10.12

Με τέτοια ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ...



Με τέτοια ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ...

=


«ΕΦΗΜΕΡΙΟΣ»  ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ  ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΕΡΕΙΣ
 Έτος 61, Τεύχος 7, Ιούλιος - Αύγουστος 2012

«Αλλά και από το έξης σημείο είναι φανερό ότι η μακαρία Παρθένος ήταν απαλλαγμένη από κάθε κακία: Από το ότι είχε εισέλθει στο αγιώτατο τμήμα του ναού, τα "Άγια των Αγίων, που ήταν άβατο και για τον ίδιο τον Αρχιερέα, εάν προηγουμένως δεν είχε καθαρισθεί από κάθε αμαρτία, με τον τρόπο, βέβαια, που ήταν δυνατό να καθαρίζονται τότε οι αμαρτίες. Διότι, με το ότι δεν είχε ανάγκη η Μαρία εξιλαστήριες θυσίες και άλλους καθαρισμούς, απέδειξε ότι δεν είχε τίποτε για να καθαρίσει. Και δεν εισήλθε απλώς στα Άγια των Αγίων με αυτόν τον τόσο παράδοξο τρόπο, αλλά και κατοίκησε εκεί από βρέφους μέχρι τη νεανική Της ηλικία. Δεν υπήρξε έτσι ανάγκη για καθαριστήριες θυσίες, ούτε κατά τη γέννηση, ούτε κατά την ανάπτυξη Της. Και το εκπληκτικό είναι ότι και στους ανθρώπους που ζούσαν εκείνα τα χρόνια δεν φαινόταν να αντιβαίνει σε κανένα από τους Ιερούς θεσμούς αυτό το πράγμα, το να φρίττει δηλαδή και να τρέμει ο Αρχιερέας να διασχίσει την είσοδο, και αυτό μία φορά το χρόνο και χωρίς να έχει παραλείψει τις εξιλαστήριες θυσίες, η δε Παρθένος να χρησιμοποιεί τα Άγια των Αγίων ως κατοικία Της και να τρώγει και να κοιμάται και να περνά εκεί ολόκληρη τη ζωή της. Συμμετείχε, λοιπόν, η Παρθένος στα ανθρώπινα, αλλά κατά ένα ανώτερο τρόπο από τους άλλους ανθρώπους».
(Ν. Καβάσιλα: Η Θεοτόκος. Έκδ. Τήνος. Αθήνα 1968. σ. 88).

[*] Ἅγιος Νικόλαος Καβάσιλας, μέγας μυστικὸς θεολόγος καὶ ὀρθόδοξος ἀνθρωπιστής.
__Γεννήθηκε στὴ Θεσσαλονίκη τὸ 1322 καὶ θεῖος του ὑπῆρξε ὁ Νεῖλος Καβάσιλας, Ἀρχιεπίσκοπος Θεσσαλονίκης. Τὸ πατρικὸ ὄνομα τοῦ Νικολάου ἦταν Χαμαετός, κράτησε ὅμως τὸ μητρικό του ἐπώνυμο Καβάσιλας, προφανῶς λόγῳ τῆς ἰσχυρᾶς παρουσίας τοῦ θείου του.__Σπούδασε στὴν Θεσσαλονίκη καὶ στὴν Κωνσταντινούπολη ρητορική, Θεολογία καὶ φυσικὲς ἐπιστῆμες. Διετέλεσε σύμβουλος τοῦ Ἰωάννη Κατακουζηνοῦ καὶ στὰ τελευταῖα χρόνια τῆς ζωῆς του, μᾶλλον ὑπῆρξε μοναχὸς καὶ κληρικὸς καὶ ἔμενε στὸ μοναστήρι τῶν Μαγγάνων.
__Ὁ Ἅγιος ὑπῆρξε ὀπαδὸς τοῦ ἀνατολικοῦ μυστικισμοῦ καὶ ἡσυχαστικοῦ πνεύματος, ὅπως τὸ διαμόρφωσε ὁ ἅγιος Γρηγόριος ὁ Παλαμᾶς. Ὑπῆρξε πληθωρικὸς συγγραφέας θεολογικῶν, λειτουργικῶν καὶ ἑρμηνευτικῶν ἔργων, καθὼς ἐπίσης, πανηγυρικῶν λόγων, ἐπιστολῶν, ἐπιγραμμάτων καὶ κειμένων πολιτικοῦ καὶ κοινωνικοῦ περιεχομένου.
__Ἐτελεύτησε λίγο μετὰ τὸ 1391 καὶ ἀνακυρήχθηκε ἐπισήμως ἅγιος στὶς 19 Ἰουλίου 1983. Ἡ μνήμη του ἑορτάζεται στὶς 20 Ἰουνίου.

 
=
__Όταν με τέτοια παραμύθια, βασισμένα σε σατανικά ΑΠΟΚΡΥΦΑ "ευαγγέλια", όπως εκείνο "του Ιακώβου", διδάσκονται οι ιερείς της ελλαδικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και μάλιστα μέσω του ΕΠΙΣΗΜΟΥ ΕΝΤΥΠΟΥ της "για τους ιερείς", τι καλό μπορεί να περιμένει κανείς από τέτοιο ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟ και προσήλωση σε ΑΡΧΑΙΕΣ και ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΕΣ ΑΙΡΕΣΕΙΣ;

Μα δεν διάβασαν οι άνθρωποι αυτοί τον αποστολικό λόγο, ότι: 
«Καθώς δι' ενός ανθρώπου η αμαρτία εισήλθεν εις τον κόσμον και διά της αμαρτίας ο θάνατος, και ούτω διήλθεν ο θάνατος εις πάντας ανθρώπους, επειδή πάντες ήμαρτον» (Ρωμ. 5:12).

«Είναι γεγραμμένον, Ότι δεν υπάρχει δίκαιος ουδέ εις» (Ρωμ. 3:10).
__Δεν προσέχουν όταν ψάλλουν τα "μεγαλυνάρια", όπου η ίδια η Παρθένος Μαρία ομολογεί:
«Μεγαλύνει ἡ ψυχή μου τὸν κύριον, καὶ ἠγαλλίασεν τὸ πνεῦμα μου ἐπὶ τῷ θεῷ τῷ σωτῆρι μου, ὅτι ἐπέβλεψεν ἐπὶ τὴν ταπείνωσιν τῆς δούλης αὐτοῦ. ἰδοὺ γὰρ ἀπὸ τοῦ νῦν μακαριοῦσιν με πᾶσαι αἱ γενεαί...» (Λουκ. 1:46-48);
__Γιατί η μακαρία παρθένος όνομάζει τον Θεό ΣΩΤΗΡΑ ΤΗΣ;
__Από τί την έσωσε, αν όχι από τις αμαρτίες της;

__Είναι για τούτο που οι αιρετικοί αλωνίζουν τη χώρα παρασύροντας τους πιστούς...
__Όταν η επίσημη εκκλησία με αιρέσεις ταΐζει τα προβατάκια της, γιατί να μην δοκιμάσουν και από τις αιρέσεις των άλλων;

 .
__

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com