23.9.12

Από την πόλη έρχομαι...

Από την πόλη έρχομαι...

=
Το μνημειώδες έργο του Μίκη Θεοδωράκη «Άξιον Εστί», βασισμένο σε ποίηση του βραβευμένου με Νομπέλ, Οδυσσέα Ελύτη, θα παρουσιαστεί, στις 24 Σεπτεμβρίου κάτω από τον Παρθενώνα, στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού. Στο μουσικό πρόγραμμα συμπεριλαμβάνονται οι συνθέσεις «Stabat Mater» για υψίφωνο μεσόφωνο ορχήστρα και χορωδία και «Song of Ascent-Ωδή των Αναβαθμών», συμφωνία για χορωδία και ορχήστρα του Μητροπολίτη Ιλαρίωνα Αλφέγιεφ, ενός εκ των σημαντικών σύγχρονων Ρώσων συνθετών.
Στη μοναδική συναυλία, η ελληνική μουσική και ιστορία θα συναντήσει την παραδοσιακή και ορθόδοξη θρησκευτική μουσική της Ρωσίας. Οι δύο συνθέτες έχουν επιλέξει αυτά τα βαθιά ουμανιστικά έργα, όπου η τέχνη εκφράζει τη θρησκευτική εσωτερική πνευματικότητα. Δύο χώρες, δύο πολιτισμοί, θα εκπροσωπούνται σε αυτή τη συναυλία στην οποία θα εκτελέσουν διακεκριμένοι παγκοσμίως γνωστοί καλλιτέχνες.
=
__Με το κέντρο αποτοξίνωσης ΟΑΣΙΣ δεν έχουμε τίποτε ούτε και με την προσπάθεια να συγκεντρώσουν χρήματα για το σκοπό τους.
__Πόση όμως σχέση έχουν ο Μ. Θεοδωράκης με τον Υπουργό των Εξωτερικών της Ρωσικής Εκκλησίας Μητροπολίτη Ιλαρίωνα Αλφέγιεφ;
__Και πώς διάλεξαν για να ανεβάσουν από κοινού έργα τους;
__Κάτι θα υπάρχει που εμείς δεν καταλαβαίνουμε...
__

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com