6.9.12

Χάσαμε τον "Μεσσία"... STOP!
==
__Ο Sun Myung Moon, πέθανε αργά την Κυριακή ή νωρίς τη Δευτέρα στη Ν. Κορέα σε ηλικία 92 ετών σε ιδιωτικό νοσοκομείο κοντά στο σπίτι του που ανήκει στην εκκλησία από επιπλοκές πνευμονίας.
Ίδρυσε την Εκκλησία της Ενοποίησης και επίσης προήδρευε σε μια τεράστια επιχειρηματική αυτοκρατορία (περιλαμβάνει και την εφημερίδα Washington Times, το Πανεπιστήμιο του Μπρίτζπορτ στο Κονέκτικατ, το ξενοδοχείο New Yorker στο Μανχάταν, μια μεγάλη εμπορική επιχείρηση αλιείας... Στη Νότια Κορέα οι επιχειρήσεις του Μουν περιλαμβάνουν εφημερίδες, νοσοκομεία, χιονοδρομικά κέντρα, εκπαιδευτήρια, παραγωγή φαρμακευτικών προϊόντων και οικοδομικά έργα).
__Ο Μουν, που ήταν γιος φτωχών αγροτών στην Κορέα δημιούργησε την αυτοκρατορία του συγχέοντας την θρησκεία με τις επιχειρήσεις. Φιλοδοξία του ήταν να κυβερνήσει τον κόσμο και να αντικαταστήσει τον χριστιανισμό με τη δική του διδασκαλία.
__Στις πολλές του επιχειρήσεις απασχολούσε τους οπαδούς του. Επέβαλλε συστήματα κοινοβίου, υποχρέωνε τα μέλη να πουλούν λουλούδια και κεριά στους δρόμους για να έχει έσοδα η εκκλησία του και όριζε ποιος θα παντρευόταν ποια, κάνοντας συστηματική πλύση εγκεφάλου. Υπάρχουν επίσης πληροφορίες ότι απαιτούσε τα χρήματα των οπαδών του για να συγχωρούνται οι πρόγονοι τους.
__Ο Μουν ήταν γνωστός για την εκτέλεση μαζικών γάμων, μεταξύ των οποίων ένας το 2009 που συμμετείχαν 10.000 ζευγάρια στη Σεούλ, Νότια Κορέα, πολλά από τα οποία συναντήθηκαν για πρώτη φορά την ώρα του γάμου τους.
__Δεν είναι ακόμα γνωστό ποιος θα τον διαδεχθεί στην ηγεσία της «εκκλησίας», η οποία εκτιμάται ότι έχει μεταξύ 5 έως 7 εκατομμύρια μέλη. Όμως, σε ένα άρθρο της Washington Post που δημοσιεύθηκε το 1997, όταν ο Μουν ρωτήθηκε τι θα συμβεί στην αυτοκρατορία του αφού πεθάνει, είχε πει: "Θα συνεχίσω να ηγούμαι της εκκλησίας από τον κόσμο των πνευμάτων".
__Ο Μουν ισχυριζόταν πως όταν ήταν 15 ετών , ο Ιησούς του ζήτησε να αναλάβει το έργο της οικοδόμησης της Βασιλείας του Θεού στη Γη. Έτσι ίδρυσε την Εκκλησία της Ενοποίησης το 1954. Σε μια ομιλία του 1974 με τίτλο "Η ανθρώπινη ζωή", ο Μουν είπε: «Πρέπει να ξεπεράσω την αποτυχία του Αδάμ, την αποτυχία του Αβραάμ, την αποτυχία του Μωυσή, τις αποτυχίες του Ιακώβ, του Μωυσή και του Ιωάννη του Βαπτιστή, και του Ιησού".
__Ο Μουν πίστευε ότι ο Ιησούς απέτυχε να αποκαταστήσει τα ανθρώπινα όντα που προορίζονται να γίνουν «τέλεια παιδιά» του Θεού, επειδή σταυρώθηκε πριν προλάβει να παντρευτεί και να κάνει δικά του παιδιά. Γι’ αυτό ο γάμος είναι κεντρικό μέρος της Εκκλησίας της Ενοποίησης. Ο αυτοαποκαλούμενος Μεσσίας είπε ότι θα ολοκληρώσει την αποστολή του Ιησού μέσω του γάμου, με την παραγωγή αναμάρτητων παιδιών και ευλογώντας στην εκκλησία του ζευγάρια που θα φέρουν στη ζωή αναμάρτητα παιδιά. Ο γάμος στην Εκκλησία της Ενοποίησης δεν είναι απλώς ένα προσωπικό ζήτημα, αλλά ένα ουσιαστικό μέρος για να κερδίσεις τη σωτηρία. (Βλέπε φωτογραφία)
__Παρά την έμφαση του Μουν στη σημασία του γάμου, ο ίδιος χώρισε την πρώτη του σύζυγο, Sun Kil Choi, το 1952. Η δεύτερη σύζυγός του, Hak Ja Han, γέννησε 14 παιδιά, αλλά μια κόρη τους πέθανε σε βρεφική ηλικία. Ο Μουν δήλωσε ότι ο ίδιος και η σύζυγός του είναι οι «πραγματικοί γονείς όλης της ανθρωπότητας», και ότι η εκκλησία είναι η αληθινή οικογένεια και τα παιδιά τους, τα αληθινά παιδιά.
__Η Εκκλησία της Ενοποίησης υποστηρίζει ότι είναι μέρος του Χριστιανισμού –υπό την έννοια ότι ισχυρίζεται ότι είναι «χριστιανική»–, εν τούτοις αρνείται, αλλάζει ή προσθέτει στα βασικά δόγματα της χριστιανικής πίστης.
__Στις δεκαετίες του εβδομήντα και του ογδόντα η εκκλησία του Μουν θεωρούνταν ευρέως ως μια λατρεία με την κοινωνιολογική έννοια του όρου.
__Το 1982, ο Μουν  καταδικάστηκε στις ΗΠΑ για φοροδιαφυγή. Πέρασε 13 μήνες σε ομοσπονδιακή φυλακή. Μάρτυρες όμως λένε πως θεώρησε αυτή τη φυλάκιση ως ισοδύναμη με το θάνατο του Ιησού", ενώ θεώρησε την απελευθέρωσή του, σχετική με την Ανάσταση. Ο Μουν  δήλωνε δημοσίως ότι είναι ο ίδιος ο Μεσσίας.
__Εκτός από αυτό δήλωνε ότι ήταν αναμάρτητος και ότι αυτός ήταν ο πραγματικός πατέρας της ανθρωπότητας, ο αληθινός εκπρόσωπος του Θεού στη γη, και ότι έχει απελευθερώσει το σύμπαν…
__Μάλιστα υποστήριζε ότι το χορικό «Αλληλούια» του Χέντελ είχε γραφτεί ειδικά γι 'αυτόν, και τελικά οι άνθρωποι θα το ψάλλουν στον ουρανό για εκείνον.
__Τον Ιούλιο του 2006 η Εκκλησία της Ενοποίησης έβαλε διαφημίσεις σε διάφορες αμερικανικές εφημερίδες υποστηρίζοντας ότι την ημέρα των Χριστουγέννων υπήρξε συνάντηση στον κόσμο των πνευμάτων μεταξύ των Ιησού, Μωάμεθ, Κομφούκιου, Βούδα, ο Μαρτίνος Λούθηρος και ο John Harvard.
__Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, η Εκκλησία της Ενοποίησης εξασθένισε στη δεκαετία του 1990 καθώς περισσότεροι νέοι στράφηκαν προς τον ευαγγελικό χριστιανισμό. Ο Μουν  υποβάθμισε τότε την Εκκλησία της Ενοποίησης, επιλέγοντας να χρησιμοποιήσει τον τίτλο Οικουμενική Ομοσπονδία Ειρήνης ως ναυαρχίδα για την παγκόσμια αυτοκρατορία του. Το 1996 άλλαξε επίσημα το όνομα της εκκλησίας σε Οικογενειακή Ομοσπονδία για Παγκόσμια Ειρήνη και Ενοποίηση.

__Δικαιολογημένα θα σχολιάζαμε: "Άσε τον τρελό στην τρέλα του..." αν δεν ήταν και τα εκατομμύρια των οπαδών του που παρασύρθηκαν στις δαιμονικές του διδασκαλίες.
__Γονείς προσέχετε τα παιδιά σας. Υπάρχουν και στην Ελλάδα τέτοιοι (σε μικρογραφία αλλά το ίδιο επικίνδυνοι) θρησκευτικοί ηγέτες που ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΚΑΙ ΖΩΕΣ.

__

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com