19.9.12

Αληθινοί Χριστιανοί...

Αληθινοί Χριστιανοί...
=

Πέμπτη, 16 Απριλίου 2009

Προανάσταση

ΠΟΙΟΙ ΟΙ ΑΛΗΘΙΝΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ;

Πάντως όχι οι πολιτικοί. Αυτοί μονίμως υποκρισία, εξαπάτηση και διαπλοκή. Δεκάρα δεν δίνουν για την Ελλάδα τη φτωχή. Πάντως όχι οι έχοντες και άφθονο παρά έχοντες. Αυτοί μονίμως απληστία, εκμετάλλευση και κανιβαλική κερδοφορία. Δεκάρα δεν δίνουν για τον ιδρώτα, τα δάκρυα και το αίμα. Πάντως όχι η επίσημη Εκκλησία. Με τη γιγαντιαία, ακίνητη, περιουσία, τον φανατισμό, την αδιαλλαξία και την κοσμική εξουσία. Δεκάρα δεν δίνουν για τη χριστιανική ουσία. Να είστε βέβαιοι. Αν ο Χριστός για δεύτερη φορά κατέβαινε στη Γη, με το φραγγέλιο θα τους έδιωχνε από την εκκλησία την αληθινή. Λοιπόν, ποιος έμεινε; Μόνο εσύ. Ανεξάρτητα σε ποιον θεό πιστεύεις. Εσύ ο μεροκαματιάρης, ο πονεμένος, ο έσχατος και από κάθε μικρή και μεγάλη εξουσία λησμονημένος. Από μύρια βάσανα φορτωμένος Να είσαι βέβαιος. Μόνον εσύ η ελπίδα η μεγάλη και οριστική. Γονατίζω και προσκυνώ τους φτωχούς και ταπεινούς αδελφούς μου.
Πραγματική επίγεια Ανάσταση μόνον εσείς!
(Δημήτρης Δανίκας, Τα Νέα)
=
__Εντελώς τυχαία (;) οδηγηθήκαμε στο διαδίκτυο στη σελίδα http://panagiotisandriopoulos.blogspot.gr/2009/04/blog-post_16.html από όπου και αντιγράφουμε το παραπάνω κείμενο με το σκίτσο που το συνοδεύει.
__Δεν γνωρίζουμε τον συντάκτη του, ούτε συμφωνούμε με το τελικό του συμπέρασμα, πως δηλαδή μόνο ο άνθρωπος απέμεινε η μοναδική ελπίδα και αξίζει προσκύνησης.
__Συμφωνούμε όμως με τούτα τα λόγια του:
ΠΟΙΟΙ ΟΙ ΑΛΗΘΙΝΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ;

Πάντως όχι οι πολιτικοί. Αυτοί μονίμως υποκρισία, εξαπάτηση και διαπλοκή. Δεκάρα δεν δίνουν για την Ελλάδα τη φτωχή.
Πάντως όχι οι έχοντες και άφθονο παρά έχοντες. Αυτοί μονίμως απληστία, εκμετάλλευση και κανιβαλική κερδοφορία. Δεκάρα δεν δίνουν για τον ιδρώτα, τα δάκρυα και το αίμα.
Πάντως όχι η επίσημη Εκκλησία. Με τη γιγαντιαία, ακίνητη, περιουσία, τον φανατισμό, την αδιαλλαξία και την κοσμική εξουσία. Δεκάρα δεν δίνουν για τη χριστιανική ουσία.

Να είστε βέβαιοι. Αν ο Χριστός για δεύτερη φορά κατέβαινε στη Γη, με το φραγγέλιο θα τους έδιωχνε από την εκκλησία την αληθινή.
Και ο νοών νοείτω.
__

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com