13.9.12

Περιστέρια και Κοράκια...
 =
Και ξαφνικά την ώρα που ο Οικουμενικός Πατριάρχης εισέρχονταν στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Κορακιών, ένα λευκό περιστέρι «προσγειώθηκε» πάνω στο Ιερό Ευαγγέλιο που κρατούσε ο Ιερέας. Κλήρος και λαός ξαφνιάστηκε από το γεγονός ενώ  ο Οικουμενικός Πατριάρχης προσκύνησε το Ευαγγέλιο και κοίταζε χαμογελώντας το περιστέρι που έστεκε  αγέρωχο επί του Ιερού Ευαγγελίου.

Όταν ο Ιερέας που κρατούσε το Ευαγγέλιο  άρχισε να περπατά προς το Καθολικό της Μονής το περιστέρι ανέβηκε στον ώμο του και στη συνέχεια στο καλυμμαύχι του και παρέμεινε εκεί σαν να ήθελε να οδηγήσει αυτό τον Οικουμενικό Πατριάρχη προς το Ναό. 

Το περιστέρι δεν έφυγε ακόμα και όταν ο Ιερέας εισήλθε στο Ναό οπότε και κάποιος άλλος κληρικός το έπιασε, το κατέβασε από το καλυμμαύχι του και το απελευθέρωσε να πετάξει ξανά ψηλά προς τον γαλανό ουρανό της Κρήτης.

Το γεγονός προκάλεσε εντύπωση και χαμόγελα αφού Ιεράρχες και κληρικοί έκαναν λόγο για «χαιρετισμό» του περιστεριού στον Πατριάρχη που με την επίσκεψή του στο ιστορικό Μοναστήρι ολοκλήρωσε την επίσκεψη του στην μεγαλόνησο Κρήτη και λίγο αργότερα αναχώρησε για την Κωνσταντινούπολη και το μαρτυρικό Φανάρι. 
=
==
__Το μοναστήρι των ΚΟΡΑΚΙΩΝ πήγε να προσκυνησει ο κ. Βαρθολομαίος, αλλά τον υποδέχθηκε ένα ΛΕΥΚΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ.
__Περιέργως δεν κάθισε πάνω στον Οικουμενικό αλλά μόνο σε έναν απλό ιερέα και στο ευαγγέλιο.
__Αν ξεπεράσουμε το γεγονός ότι χάρη στο συμβάν γέλασε κάθε πικραμένος, ακόμη και οι καλόγριες... τα ερωτήματα παραμένουν:
  • Μήπως το περιστέρι ήταν τυχαίο;
  • Μήπως το περιστέρι ήταν δασκαλεμένο;
  • Μήπως το περιστέρι ήθελε να δείξει στον Πατριάρχη ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ;
  • Μήπως το περιστέρι ήθελε να δείξει στον Πατριάρχη ότι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ από τον απλό παπά;
__Βλέπετε όμως ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να ερμηνεύει τα συμβάντα κατά το δοκούν και κατά την πίστη του, όπως εν προκειμένω ο κατά τα λοιπά έγκριτος δημοσιογράφος κ. Παπαχρήστου, που υπογράφει το δημοσίευμα του AMEN.GR.
__Και έγραψε ο κ. Παπαχρήστου πως παρέμεινε εκεί σαν να ήθελε να οδηγήσει αυτό τον Οικουμενικό Πατριάρχη προς το Ναό.
__Γιατί αυτό;
__Μήπως ο Πατριάρχης δεν γνώριζε ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΕΙ; 
__

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com