28.8.12

Εμπορία και κλοπές λειψάνων...
=
ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΡΟΜΦΑΙΑ

Ο Άγιος Φιλιππουπόλεως με την ευκαιρία της ελεύσεως των ιερών λειψάνων των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης από την Ιερά Μητρόπολη Ταμασού [[ΚΥΠΡΟΣ]] διοργάνωσε σειρά λατρευτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων με λιτανεία των ιερών λειψάνων στην πόλη της Φιλιππούπολης καθώς και δυο Αρχιερατικά συλλείτουργα. Τα Ιερά Λείψανα θα μεταφερθούν και σε άλλες πόλεις της Βουλγαρίας.
Αξίζει να αναφερθεί ότι η έλευση των Ιερών Λειψάνων οφείλεται στην ποιμαντική φροντίδα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φιλιππουπόλεως, η οποία στοχεύει την παρουσίαση στη Βουλγαρική κοινωνία της υγιούς οικογένειας η οποία βασίζεται σε ορθόδοξες βάσεις με πρότυπα τους Αγίους Ιωακείμ και Άννα μακριά από κοινοβουλευτικές αποφάσεις περί ελευθέρων συμφώνων συμβίωσης, γάμους ομοφιλοφίλων και υιοθεσία παιδιών από ομοφιλόφιλους.
Αυτές είναι προτάσεις που καλείτε να εφαρμόσει η Βουλγαρική κοινωνία στα πλαίσια ένταξης της στην Ευρωπαϊκή ένωση και ο Σεβασμιώτατος Φιλιππουπόλεως μαζι με τον Αγιο Ταμασού ανέλαβαν πρωτοβουλία να ενημερώσουν τον λαό με σκοπό να μην περάσουν αυτές οι προτάσεις.
Οι δύο Μητροπολίτες υπήρξαν στενοί συνεργάτες και συμφοιτητές στην Θεολογική Ακαδημία Μόσχας.
=
__Από τη μία οι ατελείωτες ληστείες και από την άλλη οι ατελείωτες περιφορές των λειψάνων, προκαλούν τη σκέψη και τη συνείδηση των συνειδητών χριστιανών καθώς τα βλέπουν να γίνονται ασύστολα αντικείμενα εκμετάλλευσης και από τις δύο πλευρές, των ασεβών λοποδητών και των ευλαβών θρησκεμπόρων...
__Αλήθεια υπάρχει κανείς που μπορεί να εγγυηθεί για τη γνησιότητα των εν λόγω λειψάνων;
__Κι εκείνα, τα καημένα, (γνήσια ή πλαστά εξίσου) να μην μπορούν ούτε να διαμαρτυρηθούν για την κακή μεταχείρηση που υφίστανται...
__

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com