29.7.12

Οι ''αθάνατοι'' ''ΘΕΟΙ''...
==
__Στη Γλυπτοθήκη του Μονάχου άρχισε να παρουσιάζεται τις ημέρες αυτές έκθεση με τίτλο ΟΙ ΑΘΑΝΑΤΟΙ ΘΕΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. 
__Πρόκειται για συλλογή αντικειμένων και ειδωλίων από τις πλούσιες συλλογές που υπάρχουν στο Μόναχο, μαζί με δάνεια από διάφορες χώρες, όπου οι «αθάνατοι» θεοί της αρχαίας Ελλάδας και επιτρέπουν στον επισκέπτη να γνωρίσει τους σημαντικότερους από αυτούς και να μάθει για τους χαρακτήρες τους που εκδηλώνονταν σε ενέργειες, όπως οι συναντήσεις τους, οι έρωτές τους, οι καβγάδες τους και οι μάχες αναμεταξύ τους.
__Επίσης η έκθεση παρουσιάζει πώς οι «αθάνατοι» ήταν «πανταχού παρόντες» στη ζωή των ανθρώπων, υποστηρίζοντας τους θνητούς, οι οποίοι σε ανταπόδοση προσεύχονταν και θυσίαζαν, και επίσης πρόσφεραν πολυάριθμα αφιερώματα.
__Αυτά περιλαμβάνουν θαυμάσια αγάλματα που δώριζαν πόλεις και ισχυρά άτομα, μέχρι τα φθηνά αναθήματα που αφορούν απλούς προσκυνητές που κι αυτοί ήθελαν να ευχαριστήσουν για την βοήθεια που έλαβαν.
__Με άλλα λόγια όλα παρόμοια όπως ακριβώς συμβαίνει και σήμερα στα «χριστιανικά» προσκυνήματα.

Από το ιστολόγιο «ΧΑΙΡΕΤΕ», μαθαίνουμε επίσης ότι:
«Στην τελετή, παρίστατο εκ μέρους της Ιεράς Μητροπόλεως Γερμανίας, ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού των Αγίων Πάντων (θεών;) Μονάχου, π. Απόστολος Μαλαμούσης, Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου».
http://xairete.blogspot.gr/2012/07/blog-post_8707.html

.
__

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com