17.7.12

Πεντηκοστιανισμός και Αφρική...
==
__Ότι το φαινόμενο του Πεντηκοστιανισμού είναι προϊόν της ανάμιξης Αφρικανικής προέλευσης νοοτροπιών και ψυχικών επιδράσεων είναι πέραν πάσης αμφιβολίας.
__Ποτέ στην ιστορία της Εκκλησίας δεν υπήρξε κάτι τέτοιο και σε τέτοια έκταση όπως η Πεντηκοστιανή κίνηση της Αμερικής (με παγκόσμια διασπορά σήμερα), όπου το συναίσθημα επικρατεί του νου και οι συγκινήσεις της ορθής βιβλικής διδασκαλίας.
__Ας αφήσουμε το Πεντηκοστιανό περιοδικό Charisma να μιλήσει σχετικά:

[…] Είναι αδύνατο να μιλάμε για το ρόλο της εκκλησίας στην προώθηση της φυλετικής συμφιλίωση στην Αμερική, χωρίς να αναφέρουμε συγκεκριμένα το κίνημα της Πεντηκοστής. Όπως πολλοί ιστορικοί βεβαιώνουν, ο Πεντηκοστιανισμός υπήρξε μία από τις πιο σημαντικές κινήσεις των ΗΠΑ στην οποία ο Αφρο-Αμερικανός πολιτισμός έχει επηρεάσει το μεγαλύτερο [ντόπιο] πολιτισμό και όχι το αντίστροφο. Πράγματι, οι ρίζες του Πεντηκοστιανισμού —αρχίζοντας με την Αναζωπύρωση της Οδού Αζούσα το  1906– υπό την ηγεσία του Αφροαμερικανού κήρυκα WilLiam Seymour — έκφρασε ένα διαφυλετικό ήθος που χαρακτηρίστηκε από ένα εξημμένο στυλ λατρείας και κηρύγματος που εμποτίζει τις περισσότερες εκκλησίες μαύρων.
Πενήντα χρόνια πριν, ο Martin Luther King Jr. ονόμαζε την κυριακάτικη λειτουργία στις 11.00 το πρωί της Κυριακής ως "την πιο ξεχωριστή ώρα σε αυτό το έθνος". Ενώ αυτό παραμένει αληθές για πολλές Ευαγγελικές εκκλησίες σήμερα, οι Πεντηκοστιανοί συνεχίζουν να οδηγούν το δρόμο για τη δημιουργία μιας πιο ενωμένης εκκλησίας. […]
__Βεβαίως όλοι ξέρουμε ότι ο Χριστιανισμός της Βίβλου δεν έχει καμία σχέση με όλα αυτά, όμως αυτό είναι μια άλλη ιστορία που χρειάζεται καθαρά μυαλά για να γίνει αντιληπτό και δυνατούς χαρακτήρες για να αποβληθεί ως κάτι λανθασμένο.
__

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com