15.6.12

Ιεραποστολικό ατύχημα...
Ο Steve  Saint με τον Mincaye, ένα μέλος της φυλής που σκότωσε μια ομάδα ιεραποστόλων μεταξύ των οποίων και τον πατέρα του  Saint, τον Nate. Ο Mincaye έγινε χριστιανός και φίλος με τον Steve.
==
__Ο Steve Saint, γιος του μάρτυρα ιεραπόστολου Nate Saint,[*] τραυματίστηκε σοβαρά στη Florida, ενώ έκανε δοκιμές σε μια νέα τεχνολογία για αεροσκάφη των ιεραποστόλων. 
__Σύμφωνα με πληροφορίες ο Saint που εργαζόταν ως δοκιμαστής σε αεροσκάφη τραυματίστηκε στο νωτιαίο μυελό όταν ένα τεμάχιο αεροτομής που δοκίμαζαν ξεκόλλησε και τον χτύπησε στο σβέρκο. Έτσι έχασε τον έλεγχο στα πόδια και τα χέρια του ως τετραπληγικός, όμως το μυαλό του είναι καθαρό.
__Το σύνθημα του Steve την τελευταία δεκαετία ήταν: «Άφησε τον Θεό να γράψει την ιστορία σου» και όταν ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο του Πανεπιστημίου της Florida ο Steve είπε στην οικογένειά του, «Ας αφήσουμε τον Θεό να γράψει και αυτό το κεφάλαιο".
__Ας προσευχόμαστε για τον Steve και την οικογένειά του, καθώς βαδίζουν το στενό μονοπάτι Του.
[*] Ο πατέρας του Steve μαζί με άλλους 4 φίλους το 1956 οραματίστηκαν να φέρουν το ευαγγέλιο σε μια φυλή Auca του Εκουαδόρ. Αλλά αμέσως μετά την πρώτη επιτυχή επικοινωνία με τη φυλή, οι πέντε άνδρες σκοτώθηκαν με λόγχες. Η ιστορία τους γραμμένη στο βιβλίο «Μέσα από τους Λαμπρούς Πυλώνες» ίσως είναι η πιο γνωστή για τους ιεραπόστολους τα τελευταία 100 χρόνια.
__

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com