3.6.12

Ταμπέλες - Κάνουν καλό ή κακό;
==
__Οι χριστιανοί συνηθίζουν να «βαφτίζουν» τους εαυτούς τους…
__Είναι Ορθόδοξοι, Καθολικοί, Διαμαρτυρόμενοι, Πεντηκοστιανοί, Μεθοδιστές, Βαπτιστές, Εκσυγχρονιστές, Συντηρητικοί… και είναι πολύ ευαίσθητοι αν κάποιος μιλήσει κακά για το δόγμα τους…
__Όμως αξίζει σε τίποτε όλη αυτή η πληθώρα ονομάτων και παραδόσεων;
__Κάποιες φορές υπάρχουν αρκετά καλά στις διάφορες ποικιλίες χριστιανών, από τα οποία κάποιος μπορεί να εμπνευστεί και να μιμηθεί.
__Άλλοτε πάλι γίνονται αιτία για να χωρίζονται και να μην μπορούν να λειτουργήσουν μαζί για να υπηρετήσουν με αγάπη τον ΕΝΑ Κύριό τους.
__Υπάρχουν και κάποια στοιχεία –δυστυχώς όχι λίγα– που ενώ δεν μπορούν να χαρακτηριστούν αμιγώς χριστιανικά, κυκλοφορούν και μεταγγίζονται ανάμεσα στα διάφορα δόγματα ή εκκλησιαστικές ονομασίες.
__Στην πραγματικότητα, αυτά έχουν κάνει μεγάλο κακό «νερώνοντας το κρασί» της χριστιανικής αλήθειας με πλήθος ανθρώπινες διδασκαλίες, πρακτικές και μεθόδους.
__Χωρίς αμφιβολία μπορούμε να είμαστε ευγνώμονες στον Χριστό για την ποικιλία μέσα στο Σώμα Του και είναι καλό να μπορούμε να ξεπερνάμε τις ταμπέλες για χάρη της ενότητας και της συνεργασίας.
__Είναι σπουδαίο εν τούτοις αυτή η διαπλάτυνση να μην γίνεται σε βάρος της ξεκάθαρης και αντίθετης προς την αμαρτία διδαχής του Χριστού και των Αποστόλων Του.
__

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com