15.5.12

Λεφτά υπάρχουν - ΓΙΑ ΠΕΤΑΜΑ...


__Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA), στον οποίο συμμετέχει και η Ελλάδα, ανακοίνωσε ότι αποφάσισε ως επόμενο ευρωπαϊκό διαστημικό στόχο την αποστολή διαστημοπλοίου στους δορυφόρους του Δία. Αυτή θα είναι η πρώτη αμιγώς ευρωπαϊκή αποστολή στο ηλιακό μας σύστημα πέρα από τον Άρη, αν και δεν αποκλείεται στην πορεία να δηλώσει συμμετοχή η αμερικανική NASA, η οποία εγκατέλειψε ­--λόγω κόστους-- την ιδέα να στείλει δικό της σκάφος. 

__Το σκάφος ονομάστηκε JUICE και θα έχει βάρος περίπου 5 τόνων, ενω προγραμματίζεται να εκτοξευτεί το 2022 με πύραυλο «Αριάν» και να φθάσει στον προορισμό του το 2030. Ένα από τα στοιχήματα της αποστολής είναι η αναζήτηση μορφών εξωγήινης ζωής.

__Η απόφαση, που ελήφθη στο Παρίσι από τα μέλη του Οργανισμού, έχει αρχικό προϋπολογισμό 850 εκατ. ευρώ και εντάσσεται στο ευρύτερο πρόγραμμα "Cosmic Vision" (Κοσμικό Όραμα) της ESΑ για την περίοδο 2015-2025. Τα 11 επιστημονικά όργανα που θα μεταφερθούν δεν περιλαμβάνονται στον παραπάνω προϋπολογισμό και θα πληρωθούν από τα κράτη που θα τα κατασκευάσουν, ανεβάζοντας τον συνολικό προϋπολογισμό σε περισσότερα από 1,1 δισεκατομμύρια ευρώ.__Την ώρα που οι χώρες της ΕΕ είναι καταχρεωμένες και η ανεργία βασανίζει εκατομμύρια πολίτες, ως φαίνεται υπάρχουν αρκετά χρήματα ΓΙΑ ΠΕΤΑΜΑ, με την ελπίδα να βρεθεί ζωή στον Δία... 
__Οι μεγάλες δυνάμεις (ΗΠΑ και ΕΣΣΔ) έφαγαν τα μούτρα τους με τέτοια ανόητα "έργα". Καιρός να ταπεινωθεί και η ΕΕ.


 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ"
 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
« Τ Υ Χ Ι Κ Ο Σ »

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε.  Διεύθυνση: neakaipalaia@gmail.com