3.5.12

Δεν βρέθηκαν ακόμη τα λείψανα της Αγ. Αναστασίας...


Όπως γράψαμε ήδη κλοπή έγινε τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας στα Βασιλικά Θεσσαλονίκης όταν άγνωστοι αφαίρεσαν τρία ασημένια κουτιά με την κάρα, τμήμα του δεξιού ποδιού και τεμάχια οστών.
__Ο μητροπολίτης Μιλήτου Απόστολος κάνει έκκληση σε εκείνους που έχουν τα λείψανα να τα επιστρέψουν στο μοναστήρι καθώς οι έρευνες της Αστυνομίας δεν έχουν αποτέλεσμα. 
__«Έχουμε κηρύξει το μοναστήρι σε βαθύ πένθος. Κάνουμε καθημερινά επικλήσεις στην Αγία Αναστασία για να επανέλθουν τα ιερά λείψανα. Όλοι στο μοναστήρι είμαστε αναστατωμένοι»

__Η αλήθεια είναι πως στο μοναστήρι κάθε Σαββατοκύριακο πήγαιναν χιλιάδες επισκέπτες για να προσκυνήσουν τα λείψανα της Αγίας. Τώρα τι θα εμπορεύονται;
__Εκτός και αν πίσω από όλο αυτό ετοιμάζεται μια νέα εορτή της «Ανακάλυψης των λειψάνων» για αναζωπύρωση της λατρευτικής κίνησης. Στον κόσμο μας όλα μπορεί να τα σκέπτεται κανείς.  

 
__Από την άλλη το 2011 η  Κάρα της Αγίας είχε μεταφερθεί στην Ουκρανία συνοδεία του Μητροπολίτη Απόστολου. Να έχει σχέση το γεγονός εκείνο με αυτό; Ποιος μπορεί να απαντήσει;  
__Η παγκοσμιοποίηση στην εμπορία των λειψάνων έχει καμια φορά και παρατράγουδα...

=======================================
 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ"
 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
« Τ Υ Χ Ι Κ Ο Σ »

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε.  Διεύθυνση: neakaipalaia@gmail.com