18.4.12


Στο κελί των «ανηλίκων»...



Ο κ. Άκης Τσοχατζόπουλος, τέως ισχυρός ανήρ και παρ’ ολίγον πρωθυπουργός της χώρας, πέρασε αυτό το Πάσχα κρατούμενος στο ΚΕΛΙ ΤΩΝ ΑΝΗΛΙΚΩΝ στη Γενική Αστυνομική Διοίκηση Αθηνών…
__Εχθές μεταφέρθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού, όπου θα παραμείνει έγκλειστος στο ΚΕΛΙ ΤΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΕΦΡΑΙΜ… 
__Όπως έγραψε το «NewsNow», «Όλα τα... καλά παιδιά στην έκτη πτέρυγα... του Κορυδαλλού πηγαίνουν». Εκεί μεταφέρθηκε ήδη και ο Άκης Τσοχατζόπουλος»…

Στο μεταξύ διαβάζουμε για την ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ Τσοχατζόπουλου-Εφραίμ:
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΒΟΜΒΑ!! 
ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ-ΕΦΡΑΙΜ …ΕΚΑΝΑΝ ΜΑΖΙ ΔΟΥΛΕΙΕΣ
Στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης βρίσκεται η υπόθεση της μεταβίβασης τριών ακινήτων του Άκη Τσοχατζόπουλου, στη Μονή Βατοπεδίου μέσω της εταιρείας «Torcaso Investment. Ltd».
Πληροφορίες αναφέρουν ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να κληθεί ως μάρτυρας στην υπόθεση δωροληψίας του Άκη Τσοχατζόπουλου ο ηγούμενος Εφραίμ, μία σκέψη που όμως, προσκρούει, κατ΄ άλλους, τόσο στην κοινή, όσο και στην δικονομική λογική, αφού εμπλέκεται ως κατηγορούμενος σε παρεμφερείς υποθέσεις.
Κατά το χρονικό διάστημα από 24 Ιανουαρίου 2007 μέχρι το 2010, σύμφωνα με το πόρισμα της εισαγγελικής Αρχής, ο κ. Τσοχατζόπουλος ενεργώντας από κοινού με τους.... Νικόλαο Ζήγρα και Γεώργιο Σαχπατζίδη, μεταβίβασε από την εταιρία «TORCASO Investment Ltd», στην Ι.Μ. Βατοπεδίου, τρία ακίνητα επί της λεωφόρου Κηφισίας, η αγορά των οποίων είχε γίνει μέσω της εταιρίας «TORCASO Investment Ltd», η οποία «είχε δαπανήσει» για την αγορά τους περίπου 1.400.000.000 δραχμές.
Τα ακίνητα περιγράφονται ως μία αίθουσα 964 τμ, αίθουσα 1000 τμ και 22 θέσεις πάρκιγκ, όλα στο ίδιο κτίριο, και ένα ακόμη στην Κυψέλη. Όλα πουλήθηκαν στην Μονή Βατοπεδίου από το 2007 έως το 2010, η οποία έλαβε δάνεια για την αγορά τους, έναντι συνολικά 6 εκατ. ευρώ, ποσό που μέσω του εξαδέλφου του πρώην υπουργού Ν. Ζήγρα, ο κ. Τσοχατζόπουλος τοποθέτησε στον χρηματοπιστωτικό τομέα.
Από άλλη πηγή μαθαίνουμε ότι ο ξάδελφος του πρώην υπουργού Άμυνας, Άκη Τσοχατζόπουλου, Νίκος Ζίβρας, είναι ο ιδρυτής της οφ σορ εταιρίας "Τορκάσο", όπως αποκάλυψε ο επικεφαλής της Αρχής Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από παράνομες ενέργειες, Γιώργος Γκρόζος.
Η εν λόγω εταιρία είναι η οφ σορ επιχείρηση στην οποία ανήκε στο παρελθόν η οικία του Άκη Τσοχατζόπουλου στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, ενώ εμφανίζεται να έχει συναλλαγές με τη Μονή Βατοπεδίου.
Πιο συγκεκριμένα, η Τορκάσο Investements Limited, όπως είναι το πλήρες της όνομα, θεωρείται σημαντικός κρίκος στην αλυσίδα η οποία κατά την αξιωματική αντιπολίτευση συνδέει την αγορά του νεοκλασικού του Άκη Τσοχατζόπουλου με το real estate της Μονής Βατοπεδίου.
Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον πρόεδρο της επιτροπής κεφαλαιαγοράς, ο οποίος κατέθεσε στην προανακριτική της Βουλής το μετοχολόγιο του ομίλου MIG, η πραγματική δικαιούχος της οφ σορ εταιρίας "Ρασσαντέλ" είναι η Μονή Βατοπεδίου.
Ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος αγόρασε το νεοκλασικό της Διονυσίου Αρεοπαγίτου από την εταιρία Nobilis τον Ιανουάριο του 2001 έναντι 136 εκατομμυρίων δραχμών. 
Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλουν οι βουλευτές της ΝΔ οι οποίοι συμμετέχουν στην εξεταστική για το Βατοπέδι, στην προηγούμενη εξεταστική και πιο συγκεκριμένα στο πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδας το 2008, η μονή Βατοπεδίου είχε πουλήσει όροφο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού στην Κηφισίας στην εταιρία Τορκάσο.




Περίεργες συμπτώσεις όλες αυτές –ΣΑΤΑΝΙΚΕΣ μα και ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΕΣ ταυτόχρονα– και ο καθένας δικαιούται να σκέπτεται και να συμπεραίνει, αν μπορεί να βγάλει πίσω από όλα αυτά τα θλιβερά κάποιο ΥΓΙΕΣ συμπέρασμα…

=================================================


ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ "ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ   « Τ Υ Χ Ι Κ Ο Σ »

Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε
Διεύθυνση: neakaipalaia@gmail.com