11.4.12

Η Ευρώπη των ελευθεριών... που εμποδίζει τον Χριστιανισμό


Ο επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στη Σκοτία Keith O'Brien στη σημερινή ομιλία του για την Κυριακή του Πάσχα ζήτησε από τους Χριστιανούς να φορούν τον σταυρό.
__Τους πρότρεψε να ταυτιστούν με το σταυρό και να τον κάνουν το πιο σημαντικό στη ζωή τους. «Θα πρέπει να φορούν με περηφάνια ένα σύμβολο του σταυρού του Χριστού στα ρούχα τους κάθε μέρα της ζωής τους", είπε και πρόσθεσε: «Ξέρω ότι πολλοί από εσάς δεν φοράτε ένα τέτοιο σταυρό του Χριστού με τρόπο επιδεικτικό, ή τρόπο που μπορεί να σας βλάψει στην εργασία ή την αναψυχή σας, αλλά σαν μια απλή ένδειξη ότι εκτιμάτε το ρόλο του Ιησού Χριστού στην ιστορία του κόσμου, και ότι προσπαθείτε να ζήσετε με τα πρότυπα του Χριστού στη καθημερινή σας ζωή".
__Ορισμένοι Χριστιανοί πρόσφατα είχαν πρόβλημα στη Μεγάλη Βρετανία στο χώρο εργασίας τους επειδή φορούσαν σταυρό, και δύο από αυτούς, η μια νοσοκόμα που απομακρύνθηκε από τα καθήκοντα της επειδή αρνήθηκε να αφαιρέσει το σταυρό της, θα φέρουν τις υποθέσεις τους στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.
__Ο Καρδινάλιος O'Brien δήλωσε: «Ελπίζω ότι πολλοί περισσότεροι χριστιανοί θα υιοθετήσουν την πρακτική να φορούν ένα σταυρό με ένα απλό και διακριτικό τρόπο, ως σύμβολο της πίστης τους. Το Πάσχα προσφέρει μια ιδανική στιγμή για να θυμηθούμε την κεντρική θέση του σταυρού στη χριστιανική πίστη μας. Μια απλή καρφίτσα με σταυρό κοστίζει περίπου 1 λίρα, δηλαδή λιγότερο από ένα Πασχαλινό αυγό σοκολάτας. Ελπίζω ότι πολλοί θα σκεφτούν να δώσουν τέτοιες καρφίτσες ως δώρα και να τις φορούν με υπερηφάνεια».
__Τα σχόλια δικά σας.
=================================================


ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ "ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ   « Τ Υ Χ Ι Κ Ο Σ »

Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε
Διεύθυνση: neakaipalaia@gmail.com