19.4.12


Κύπριοι και θρησκεία

Η πίστη στον Θεό γίνεται πιο έντονη όσο ο άνθρωπος γερνάει, πιθανότατα επειδή φοβάται για την μεταθανάτια γαλήνη της ψυχής του, ισχυρίζεται έρευνα του Πανεπιστημίου του Σικάγο με θέμα την Πίστη στο Θεό, η οποία δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.
__Σύμφωνα με την έρευνα η οποία έγινε τμηματικά το 1991, 1998 και 2008 σε 30 χώρες του πλανήτη, η Κύπρος είναι μία από τις πλέον θρησκευόμενες χώρες στον κόσμο καθώς το 2008 μόλις το 1,9% των πολιτών της δεν πίστευαν στον Θεό! Γενικό συμπέρασμα επίσης ήταν ότι οι χώρες με χριστιανούς της καθολικής εκκλησίας παρουσιάζουν υψηλότερα ποσοστά πιστών (και ιδιαίτερα οι αναπτυσσόμενες χώρες).
__Στη συγκεκριμένη λίστα η Κύπρος βρίσκεται μόλις μία θέση πριν το τέλος, με τις Φιλιππίνες να έχουν τη μεγαλύτερη πίστη από όλους (ποσοστό ανθρώπων που δεν πιστεύουν στο Θεό: 0.7%) ενώ η χώρα με την μικρότερη πίστη είναι η Γερμανία (το 52,1% δεν πιστεύει).
__Ενα ακόμη ενδιαφέρον στοιχείο της έρευνας (στην οποία δεν συμπεριλαμβάνεται η Ελλάδα) αναφέρει ότι το 43% των ανθρώπων που έχουν περάσει το 68ο έτος της ηλικίας τους είναι σίγουροι ότι υπάρχει Θεός, σε αντίθεση με το 23% των νέων ανθρώπων (-27 ετών).
__Η Κύπρος είναι επίσης η 6η πιο θρησκευόμενη χώρα σε... βάθος χρόνου («πιστεύω στον Θεό τώρα, και το πίστευα πάντοτε») με ποσοστό 76,5% έναντι 93,5 των Φιλιππίνων, 87,9% της Χιλής, 80,8% των ΗΠΑ, 80,2% της Πολωνίας και 78,9% της Πορτογαλίας ενώ στο Ισραήλ, τη Σλοβενία και τη Ρωσία παρουσιάστηκε σημαντική άνοδος του ποσοστού των πιστών τα τελευταία χρόνια.

=================================================

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ "ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ   « Τ Υ Χ Ι Κ Ο Σ »

Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε
Διεύθυνση: neakaipalaia@gmail.com