1.4.12


Το κυνήγι της ευτυχίας... σε 5 βήματα


Όπως έγραψε το iatronet.gr, η ψυχολόγος Sonja Lyubomirsky, του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, που έλαβε μέρος στο Συνέδριο της Αμερικανικής Ένωσης αναρωτιέται αν είναι δυνατόν να γίνουμε περισσότερο ευτυχισμένοι.
Η ίδια ανασκόπησε 51 έρευνες το περασμένο χρόνο, που εξέτασαν προσπάθειες για αύξηση της ευτυχίας μέσω διαφόρων ειδών θετικής σκέψης και ανακάλυψε ότι οι πρακτικές αυτές μπορούν να ενισχύσουν σημαντικά την ευεξία. Τα αποτελέσματα δημοσιεύονται στο περιοδικό ‘Journal of Clinical Psychology’ και περιγράφονται με τους εξής 5 παράγοντες που σύμφωνα με την έρευνα μπορούν να βελτιώσουν την ευτυχία: 1. Να είστε ευγνώμονες. 2. Να είστε αισιόδοξοι. 3. Μετρήστε τα καλά που έχετε στη ζωή σας. 4. Χρησιμοποιείτε τις δυνατότητές σας. 5. Κάντε καλές πράξεις.

Διόλου περίεργο που η Αγία Γραφή, με έμπνευση από τον Πλάστη Θεό, δεν περίμενε χρόνια επιστήμης και ερευνών αλλά έχει γράψει τα ίδια πράγματα πριν από 2 χιλιετίες.
1. Να είστε ευγνώμονες
«Και η ειρήνη του Θεού ας βασιλεύη εν ταις καρδίαις υμών, εις την οποίαν και προσεκλήθητε εις εν σώμα· και γίνεσθε ευγνώμονες». Κολ. 3:15
2. Να είστε αισιόδοξοι
«Εις την ελπίδα χαίροντες, εις την θλίψιν υπομένοντες, εις την προσευχήν προσκαρτερούντες». Ρωμ. 12:12
3. Μετρήστε τα καλά που έχετε στη ζωή σας
«Προνοούντες τα καλά ουχί μόνον ενώπιον του Κυρίου, αλλά και ενώπιον των ανθρώπων». 2Κορ. 8:21
4. Χρησιμοποιείτε τις δυνατότητές σας
«Εις μηδένα μη ανταποδίδετε κακόν αντί κακού· προνοείτε τα καλά ενώπιον πάντων ανθρώπων· ει δυνατόν, όσον το αφ' υμών ειρηνεύετε μετά πάντων ανθρώπων». Ρωμ. 12:17-18  
5. Κάντε καλές πράξεις
«Μη νικάσαι υπό του κακού, αλλά νίκα διά του αγαθού το κακόν». Ρωμ. 12:21
Στον Θεό που μας αγαπά όλη η δόξα.

=================================================

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ "ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε
Διεύθυνση: neakaipalaia@gmail.com