15.3.12


 Mea culpa... 

λέξεις χωρίς περιεχόμενο...   


Όλοι οι άχρηστοι του κόσμου, όλοι εκείνοι που με τις άσοφες, άκριτες και έως προδοτικές αποφάσεις και πράξεις τους καταστρέφουν λαούς και προδίδουν αξίες, πρόσωπα και σχέσεις, έχουν μάθει να παπαγαλίζουν τις λέξεις MEA CULPA (το λάθος δικό μου) και ύστερα αποχωρούν --αν αποχωρήσουν τελικά-- με το κεφάλι ψηλά επειδή "καθάρισαν τη θέση τους".
__Αλλά κανείς από αυτούς δεν ΠΛΗΡΩΣΕ ποτέ για τα λάθη του, αφού τα επινίκεια των πράξεών τους συνοδεύουν το πορτοφόλι τους και τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.
Το ίδιο έκανε προχθές και ο ΓΑΠ, ο οποίος με ελαφριά καρδιά δήλωσε: «Ότι λάθος έγινε το παίρνω επάνω μου. Όσες επιτυχίες έγιναν, έγιναν από όλους μας και δεν πρέπει να τις λησμονούμε».
Όμως με τούτη την ανέξοδη δήλωση κανενός συνταξιούχου η σύνταξη δεν πρόκειται να επανέλθει στην προηγούμενη αξία της, κανενός μισθωτού οι 13ος και 14ος μισθός δεν πρόκειται να επανέλθει, κανένας άνεργος δεν πρόκειται να βρει πάλι την εργασία του.
__Αντίθετα ο ΓΑΠ έχει εξασφαλισμένη την σύνταξή του και όλα τα δικαιώματα που συνεπάγεται το αξίωμα που του κληροδότησε ο μπαμπάκας τους, όπως και όλα όσα “μάζεψε” για τα γεράματά του...
__Φεύγει από το πολιτικό προσκήνιο όπως και ο προηγούμενος Κωστάκης, και είθε να ήταν μπορετό ποτέ ξανά να μην ακουστούν στην Ελλάδα τα επώνυμά τους...
__Όμως ο “μπουνταλάς” ελληνικός λαός είναι μεγαλόψυχος γι' αυτό και σύντομα πλατείες και λεωφόροι θα μετονομαστούν για να μας θυμίζουν τις εφιαλτικές ημέρες που ζήσαμε κάτω από τη φωτισμένη ηγεσία αυτών των “καταλληλότερων” άχρηστων και υπηρετών των ξένων συμφερόντων.


Requiem aeternam dona eis, Domine.

(= αιωνία ανάπαυση δώσε τους, Κύριε)...


=================================================

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ "ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε
Διεύθυνση: neakaipalaia@gmail.com