29.1.12


Πώς οι Εβραίοι εκμεταλλεύονται 

τους Ευαγγελικούς Χριστιανούς



Σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου REUTERS η βουλή (Κνεσέτ) πρότρεψε την κυβέρνηση του Ισραήλ να εξασφαλίσει υποστήριξη από τους Ευαγγελικούς Χριστιανούς στον κόσμο, και ιδιαίτερα με εκείνους εκτός των ΗΠΑ. Κυρίως ενδιαφέρουν οι Ευαγγελικοί στη Βραζιλία και άλλες χώρες της Ν. Αμερικής. Επίσης η Ισπανική Ευαγγελική εκκλησία είναι μια αυξανόμενη ομάδα στις ΗΠΑ, ενώ μεγάλο ποσοστό στη Λατινική Αμερική αφήνει την Ρωμαιοκαθολική εκκλησία και προστίθεται στους Ευαγγελικούς. Στη Βραζιλία, υπάρχουν 16 εξέχοντες Ευαγγελικοί ηγέτες, 10 είναι μέλη του Κοινοβουλίου.
__Υπάρχει μια "νέα γενιά νέων στη Λατινική Αμερική, που θεωρεί το Ισραήλ ως τόπο των θεμελίων της πίστης τους, και αυτό είναι μια ευκαιρία για το Υπουργείο Εξωτερικών, να εργαστεί μακροπρόθεσμα. Έτσι η Ν. Αμερική, που ως τώρα είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε ως αντίθετη με τον Ισραήλ, έχει ελπίδα για βαθιά αλλαγή» είπε κάποιος πολιτικός.
Ένας τέτοιος «μετασχηματισμός» θα απαιτήσει ίσως 10 έως 20 έτη. Ως εκ τούτου, είπε ο ίδιος πολιτικός είναι δύσκολο να επηρεαστεί η κοινή γνώμη στη Βραζιλία, όπου οι Ευαγγελικοί "δεν χρησιμοποιούνται για να μεταφράζουν τον πνευματικό ενθουσιασμό τους σε πολιτική υποστήριξη", αντίθετα από ό,τι συμβαίνει στις ΗΠΑ, όπου υπάρχει οργανωμένη πολιτική επιρροή από Ευαγγελικές ομάδες.
__Ζητήθηκε από το Υπουργείο να αυξήσει τη δραστηριότητα στη Βραζιλία, όπου υπάρχει «δυναμικό για να αλλάξουν οι θέσεις της κυβέρνησης» λόγω του μεγάλου αριθμού των Ευαγγελικών στον πληθυσμό. Επίσης επικρίθηκε η κυβέρνηση που δεν φροντίζει να εκμεταλλευτεί Χριστιανούς φίλους του Ισραήλ.
__Ήδη υπάρχει ίσος αριθμός Ευαγγελικών στις ΗΠΑ και στη Βραζιλία – περίπου 60 εκατομμύρια σε κάθε χώρα. Ωστόσο, η υποδομή και η επιρροή των δύο ομάδων είναι ανόμοιες, αφού οι Ευαγγελικοί στις ΗΠΑ είναι πιο οργανωμένοι και εμπλέκονται στα πολιτικά αλλά στις ΗΠΑ ένα 70% των Ευαγγελικών ανήκουν σε μικρότερες εκκλησίες, που δεν πλησιάζονται από το Υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ.
__Το Υπουργείο Εξωτερικών προσπαθεί να πείσει τους τηλευαγγελιστές να μιλούν για το Ισραήλ και να καλούν Ισραηλινούς πρέσβεις στις τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές μεταδόσεις. Επιπλέον, το Υπουργείο βρίσκεται σε επαφή με ποιμένες μεγάλων εκκλησιών. Αλλά όλα αυτά είναι απλώς «η κορυφή του παγόβουνου» όταν πρόκειται για την Ευαγγελική χριστιανική κοινότητα, είπε ο Ben-Shmuel, εκπρόσωπος του Υπουργείου των Εξωτερικών.
 --------------------------------------------------------------------------------------------------
 Στείλτε αυτό το μήνυμα τώρα σε κάποιον ενδιαφερόμενο φίλο σας.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ "ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 
Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε. 
Διεύθυνση: neakaipalaia@gmail.com