6.1.12



Να την έχουν να την χαίρονται...


Μια νέα θρησκεία, εντελώς διαφορετική από όλες τις άλλες --ή ίσως και όχι, αναλόγως πώς το κρίνει καθένας-- αναγνωρίστηκε εσχάτως από το κράτος της Σουηδίας.
__Οι πιστοί της "Εκκλησίας" διακηρύττουν την πίστη τους όχι σε κάποια ανώτερη δύναμη, αλλά στην αντιγραφή αρχείων και πληροφοριών μέσω διαδικτύου!
__Πρόκειται για την "Εκκλησία του Κοπιμισμού" (Εκκλησία της Αντιγραφής -- Kopimistsamfundet στα σουηδικά) της οποίας βασικό δόγμα είναι η ιερότητα της ελεύθερης ανταλλαγής αρχείων. Οι πιστοί (Κοπιμιστές) αποδίδουν ιδιότητες ιερού  Μυστηρίου στην εν λόγω διαδικασία και γι' αυτό  αναγνωρίζουν ως ιερά τα σύμβολα των πλήκτρων CTRL+C και CTRL+V που χρησιμοποιούνται για αντιγραφή και επικόλληση αρχείων.

Τι προβλέπει το νέο δόγμα
__Σύμφωνα με την νέα θρησκεία, την οποία ίδρυσε ο 19χρονος φοιτητής φιλοσοφίας, Αϊσακ Γκέρσον, η κάθε πληροφορία στο δαδίκτυο έχει αξία τόσο ως μορφή όσο και ως περιεχόμενο και μάλιστα η αξία της πολλαπλασιάζεται μέσω της αντιγραφής. 
__Οι «θρησκευτικές» τους τελετές, τα copyactings είναι ουσιαστικά μίνι φεστιβάλ αντιγραφής όπου οι πιστοί ενθαρρύνονται να αντιγράψουν μεταξύ τους τα πάντα. Άλλωστε το πιστεύω τους είναι "Copy and seed."
__«Η επίσημη αναγνώρισή μας από το σουηδικό κράτος αποτελεί ένα μεγάλο βήμα μπροστά για εμάς. Ελπίζουμε πως κάποια ημέρα θα μπορούμε να ζούμε χωρίς τον φόβο του διωγμού» ισχυρίζονται οι Κοπιμιστές!

Ασφαλώς και πρόκειται για χονδροειδές αστείο, που όμως στη σημερινή σαθρή και στερημένη από αξίες εποχή, όλα παίζονται και με όλα μπορείς να παίζεις -- ακόμη και με τα ιερά και όσια.
Δεν ξέρουμε αν θα υπάρξει οποιαδήποτε συνέχεια στην ιστορία αυτή, όμως εμάς μας θύμισε πολλούς "ιεροκήρυκες" και "αρθρογράφους" της παραδοσιακής θρησκείας που χωρίς καμία δυσκολία ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΝ ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ και τα επαναλαμβάνουν ως δήθεν δικά τους και ως "θείες αποκαλύψεις"....

 ====================================================
 Στείλτε αυτό το μήνυμα τώρα σε κάποιον ενδιαφερόμενο φίλο σας.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ "ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε. 
Διεύθυνση: neakaipalaia@gmail.com