7.1.12

Στείρωσε το ζώο

Πολλοί είναι εκείνοι που ενώ θέλουν να έχουν ένα κατοικίδιο ζωάκι, δεν θέλουν να έχουν τις συνέπειες της φυσιολογικής ζωής του. Θέλουν το σκύλο ή τη γάτα, όμως δεν θέλουν να έχουν τους απογόνους τους. Θέλουν οι ίδιοι να «απολαμβάνουν» τη συντροφιά των φίλων τους, αλλά δεν θέλουν οι φίλοι τους να χαίρονται τη φυσιολογική τους συντροφιά.
__Αυτό οδήγησε στη συστηματική στείρωση των κατοικίδιων ζώων ή «ζώων συντροφιάς», όπως τελευταία συνηθίζουν να τα λένε.
__Δυστυχώς, το ίδιο περίπου κάνουν οι άνθρωποι και με τους ίδιους τους εαυτούς τους, επειδή, έχοντας χάσει το στόχο και το σκοπό της ζωής τους –που μόνο εγωκεντρικός δεν πρέπει να είναι – στερούνται και οι ίδιοι από το δώρο της τεκνογονίας, της απόκτησης παιδιών και ολοκληρωμένης οικογένειας.

Αλλά εδώ δεν θέλουμε να μιλήσουμε για όλα τα παραπάνω, για τα οποία, επιτέλους, καθένας παίρνει μόνος και τις αποφάσεις και τις συνέπειες.
__Το ερώτημα που τίθεται με το παρόν σημείωμα, είναι τούτο το απλό όσο και πάρα πολύ σοβαρό: Μήπως προσπαθείς να στειρώσεις ή ήδη έχεις στειρώσει τη χριστιανική σου ταυτότητα;
__Οι Χριστιανοί υποτίθεται πως είναι «μάρτυρες» του Ευαγγελίου του Χριστού και αυτό έχει ως φυσιολογικό αποτέλεσμα να «γεννούν» νέους Μαθητές του Χριστού, νέους πιστούς. Αυτό όμως απαιτεί αφενός μία ΚΑΛΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ, αφετέρου μία ΣΥΝΕΠΗ ΖΩΗ, και επιπλέον ΑΦΙΕΡΩΣΗ σ’ αυτό το στόχο και έργο.

Απέναντι σ’ αυτό τον «κίνδυνο» ενάντια στην εξουσία του, ο Σατανάς κάνει τα πάντα για να μας πείσει ότι ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΜΑΣ. Δεν χρειάζεται να γινόμαστε ΓΡΑΦΙΚΟΙ, ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ, ΑΚΡΑΙΟΙ, ΜΙΣΑΛΛΟΔΟΞΟΙ και ένα πλήθος άλλων χαρακτηρισμών, που μόνο σκοπό έχουν να ΑΔΡΑΝΟΠΟΙΗΣΟΥΝ τους πιστούς ώστε να μην δίνουν τη μαρτυρία τους στο περιβάλλον και, κατά συνέπεια, να μην ΜΑΘΗΤΕΥΟΥΝ άλλους ανθρώπους στη διδαχή του Χριστού.
__Τα αποτελέσματα αυτής της «πολιτικής» είναι προφανή και δεν χρειάζονται παραπέρα ανάλυση. Το ερώτημα όμως είναι ζωτικό και μπορεί να τεθεί απλούστατα ως εξής:
Μήπως κάποιος προσπαθεί –ή μήπως, ακόμη χειρότερα– έχει καταφέρει να στειρώσει τη ζωή της πίστης σου; Μήπως έχεις γίνει ένας ΣΤΕΙΡΩΜΕΝΟΣ Χριστιανός;

Αν έτσι είναι, ξανασκέψου το.

 -------------------------------------------------------------------------------------------------------
«Παρήγγειλεν εις ημάς να κηρύξωμεν προς τον λαόν 
και να μαρτυρήσωμεν ότι αυτός είναι ο ωρισμένος 
υπό του Θεού κριτής ζώντων και νεκρών»
Πράξ. 10:42
-------------------------------------------------------------------------------------------------------


 ====================================================
 Στείλτε αυτό το μήνυμα τώρα σε κάποιον ενδιαφερόμενο φίλο σας.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ "ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε. 
Διεύθυνση: neakaipalaia@gmail.com