15.1.12



Αλλάζει η ζωή μας;


Πέρασαν ήδη 15 ημέρες από τον καινούργιο χρόνο. Ίσως στο ξεκίνημα της νέας χρονιάς πήραμε κάποιες αποφάσεις ή ευχηθήκαμε κάποια πράγματα που θα θέλαμε να αλλάξουν στη ζωή μας. Όμως η αλήθεια είναι πως δεν μπορούμε να αλλάξουμε τη ζωή μας αυτόματα, μέσα σε μια νύχτα... Ούτε σε 30 ημέρες... Ούτε σε ένα χρόνο...
__Αν όμως χρησιμοποιώντας τα δώρα του Θεού, που είναι η νόηση, η γνώση και η αποκάλυψη, αποφασίσουμε να εφαρμόσουμε με σωστό τρόπο (νόηση) όσα μαθαίνουμε (γνώση) κάτω από το λόγο του Θεού (αποκάλυψη), τότε ναι, ΜΠΟΡΟΥΜΕ να αλλάξουμε τον εαυτό μας και να έχουμε τη ζωή που θα ΔΙΑΛΕΞΟΥΜΕ σύμφωνα με την πρόσκληση του Χριστού «Εάν τις θέλη να έλθη οπίσω μου, ας απαρνηθή εαυτόν και ας σηκώση τον σταυρόν αυτού και ας με ακολουθή» (Ματθ. 16:24) ή όπως με περισσότερα λόγια το γράφει ο Λουκάς, «Εάν τις θέλη να έλθη οπίσω μου, ας απαρνηθή εαυτόν και ας σηκώση τον σταυρόν αυτού καθ' ημέραν και ας με ακολουθή» (Λουκ. 9:23).
__Η αλλαγή του εαυτού μας δεν είναι μια μαγική στιγμή (όπως την παρουσιάζουν κάποιοι Χαρισματικοί) που τάχα κάνει τον λύκο αρνί, αλλά μία ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ διαδικασία που κάνει τον αμαρτωλό άγιο, τον κακό αγαθό, τον απόγονο του Αδάμ σε τέκνο του Θεού.
__Δεν είναι στο χέρι μας να κάνουμε το θαύμα, όμως στο χέρι μας είναι να ακολουθήσουμε τον Δάσκαλο και να μαθητεύσουμε κοντά του για να γίνουμε ΜΑΘΗΤΕΣ Του, δηλαδή ακόλουθοι και μιμητές Του.
__Κι επειδή δεν φτάνει ούτε αυτό, χρειαζόμαστε ακόμη να γεμίζουμε με Άγιο Πνεύμα, που μπορεί να μας οδηγήσει «εις πάσαν την αλήθειαν» (Ιωάν. 16:13). Με Άγιο Πνεύμα που όμως, ο Θεός το δίνει ΜΟΝΟ «εις τους πειθαρχούντας εις Αυτόν» (Πράξ. 5:32).

 --------------------------------------------------------------------------------------------------

 Στείλτε αυτό το μήνυμα τώρα σε κάποιον ενδιαφερόμενο φίλο σας.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ "ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε. 
Διεύθυνση: neakaipalaia@gmail.com