20.12.11


Χριστιανικές στατιστικές



Συρρικνώνεται ο χριστιανικός πληθυσμός στην Ευρώπη

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Καθημερινή” και πληροφορίες του Ασοσιέτεντ Πρες, ο χριστιανικός πληθυσμός στην Ευρώπη συρρικνώνεται, ενώ αντίθετα αυξάνεται στην Αφρική και άλλα μέρη του πλανήτη, όπως αναφέρει νέα έρευνα από το Φόρουμ Pew Research Center για τη Θρησκεία & Δημόσια Ζωή.
Η Ευρώπη αποτελεί σήμερα το «σπίτι» για το ένα τέταρτο των Χριστιανών του κόσμου, (σε αντίθεση με τα δύο τρίτα πριν από έναν αιώνα).
Ένα άλλο τέταρτο περίπου του χριστιανικού πληθυσμού βρίσκεται τώρα στην υποσαχάρια Αφρική, ενώ πάνω από το ένα τρίτο στην Αμερική.
Συνολικά, οι Χριστιανοί παραμένουν η μεγαλύτερη θρησκευτική ομάδα στον κόσμο, με σχεδόν 2,2 δισεκατομμύρια οπαδούς. Ακολουθούν οι Μουσουλμάνοι, με περίπου 1,5 δισεκατομμύριο.
Αντίθετα, στην περιοχή όπου ξεκίνησε η χριστιανική πίστη, δηλαδή τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, βρίσκεται πλέον η μικρότερη συγκέντρωση Χριστιανών καθώς οι Χριστιανοί αποτελούν μόλις το 4% του πληθυσμού και συνεχώς τείνουν να μειωθούν ύστερα από άστοχες επεμβάσεις των Δυτικών “αδελφών” τους.
Ύστερα από τους ανόητους πολέμους που προκάλεσαν οι Αμερικανοί και Ευρωπαίοι τα τελευταία χρόνια στη Μ. Ανατολή, έκαναν τους ντόπιους Χριστιανούς να θεωρούνται εχθροί των συμπατριωτών τους, ενώ και οι προσπάθειες για υποστήριξή τους από τη Δύση τείνουν μάλλον στο να τους βοηθήσουν ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ και όχι να παραμείνουν στους πατρογονικούς τους τόπους.
Αλλά με ποια κριτήρια όλα αυτά τα δισεκατομμύρια θεωρουνται "χριστιανοί"; 

Ο Χριστός πουθενά δεν υποσχέθηκε ότι οι πιστοί Του θα είναι πολλοί. Μάλλον για «μικρόν ποίμνιον» μίλησε, προς το οποίο είπε ΜΗ ΦΟΒΟΥ!
--------------------------------------------------------------------------------------

« Ο Υιός του ανθρώπου, όταν έλθη, 
άρα γε θέλει ευρεί την πίστιν επί της γης; »

Λουκ. 18:8 )
--------------------------------------------------------------------------------------



Στείλτε αυτό το μήνυμα τώρα σε κάποιον ενδιαφερόμενο φίλο σας.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ "ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε. 
Διεύθυνση: neakaipalaia@gmail.com