30.12.11



Θλιβερά μεθεόρτια...



Χωρίς να το καταλαβαίνουν, και παρά τις έντονες ιεραποστολικές δράσεις τους, οι χριστιανικές εκκλησίες που συνεργάστηκαν με το στρατό των ΗΠΑ έφεραν το αντίθετο αποτέλεσμα και οι Χριστιανοί μπορεί να εξαφανιστούν από το Ιράκ και το Αφγανιστάν μέσα σε λίγο διάστημα.
__"Το φευγιό των χριστιανών από την περιοχή δεν έχει προηγούμενο και αυξάνεται χρόνο με το χρόνο", δήλωσε ο Leonard Leo, πρόεδρος της Αμερικανικής Επιτροπής για τη Διεθνή Θρησκευτική Ελευθερία (USCIRF), καταλήγοντας με τη ζοφερή πρόβλεψη ότι οι Χριστιανοί θα μπορούσαν να εξαφανιστούν εντελώς σε λίγες δεκαετίες από το Ιράκ, το Αφγανιστάν και την Αίγυπτο.
__Ο πόλεμος που άρχισε το Μάρτιο του 2003 στο Ιράκ προκάλεσε θρησκευτική βία και η κατάσταση αποδείχθηκε καταστροφική για τη χριστιανική κοινότητα εκεί.
__Μέχρι και 900.000 Χριστιανοί έχουν εγκαταλείψει το Ιράκ σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη της οργάνωσης Minority Rights Group International.
__Οι Ιρακινοί χριστιανοί απολάμβαναν θρησκευτική ελευθερία κάτω από το κοσμικό καθεστώς του Σαντάμ, όμως τώρα οι Αμερικανοί στρατιώτες αφήνουν πίσω τους ένα περίπου ισλαμικό καθεστώς χωρίς να λάβουν κατάλληλα μέτρα για να προστατεύσουν τους Χριστιανούς που κατηγορούνται ως συνεργάτες των εισβολέων χριστιανών της Δύσης.
__Τα αμερικανικά στρατεύματα αποσύρθηκαν από το Ιράκ στις 15 Δεκεμβρίου και σύντομα πρόκειται να φύγουν οριστικά από το Αφγανιστάν. 
"Είμαι πολύ ανήσυχος για το τι θα συμβεί μετά την αποχώρησή μας από εκεί, και δεν ξέρω ποιος θα συνεχίσει να ασκεί πίεση προς την ιρακινή κυβέρνηση και τις δυνάμεις ασφαλείας στο Ιράκ για την προστασία των χριστιανών" είπε ο Leo.



Το πάντρεμμα θρησκείας και πολιτικής 
μόνο κακό έχει προκαλέσει. 
Ιδού άλλη μία απόδειξη.



Στείλτε αυτό το μήνυμα τώρα σε κάποιον ενδιαφερόμενο φίλο σας.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ "ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε. 
Διεύθυνση: neakaipalaia@gmail.com