17.12.11


Η προσευχή του Χριστιανού


"Οι πιο πολλοί Χριστιανοί σήμερα προσεύχονται με λάθος τρόπο, επειδή τα αιτήματα της προσευχής τους σχετίζονται περισσότερο με τον εαυτό τους και λιγότερο, ελάχιστα ή καθόλου με την υπόθεση του Θεού".

Τα παραπάνω αληθινά σημείωσε ο διάσημος συγγραφές Francis Chan και δεν είναι άσχετα με την δήλωση του Ιακώβου, που έγραψε: «ζητείτε και δεν λαμβάνετε, διότι κακώς ζητείτε, διά να δαπανήσητε εις τας ηδονάς σας» (Ιακ. 4:3).
Μια απλή σύγκριση των δικών μας προσευχών με τα αιτήματα του Παύλου όπως τα διαβάζουμε στην Επιστολή προς Εφεσίους, είναι ικανή να δείξει το ΧΑΣΜΑ που υπάρχει ανάμεσα σ' εκείνα που ποθούμε εμείς και ένας σωστός δούλος του Θεού.

---------------------------------------------------------------------------------------
«Διά τούτο κάμπτω τα γόνατά μου προς τον Πατέρα του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, εκ του οποίου πάσα πατριά εν ουρανοίς και επί γης ονομάζεται, διά να δώση εις εσάς κατά τον πλούτον της δόξης αυτού, να κραταιωθήτε εν δυνάμει διά του Πνεύματος αυτού εις τον εσωτερικόν άνθρωπον, διά να κατοικήση ο Χριστός διά της πίστεως εν ταις καρδίαις υμών, ώστε να δυνηθήτε, ερριζωμένοι και τεθεμελιωμένοι εν αγάπη, να καταλάβητε μετά πάντων των αγίων τι το πλάτος και μήκος και βάθος και ύψος, και να γνωρίσητε την αγάπην του Χριστού την υπερβαίνουσαν πάσαν γνώσιν, διά να πληρωθήτε με όλον το πλήρωμα του Θεού». 
Εφεσ. 3:14-19 )
--------------------------------------------------------------------------------------

Στείλτε αυτό το μήνυμα τώρα σε κάποιον ενδιαφερόμενο φίλο σας.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ "ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε. 
Διεύθυνση: neakaipalaia@gmail.com