6.12.11

"Ευαγγέλιο της Ευημερίας" και συνέπειες

ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΠΟΥ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΖΗΤΑΕΙ 
ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΟΥ "ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ"!!!

Πολλές φορές έχουμε αναφερθεί στο λεγόμενο "ευαγγέλιο" (δηλαδή ΨΕΥΤΙΚΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ) ης Ευημερίας, και πώς διάφοροι “κήρυκες” που το διαδίδουν έχουν γίνει αιτία σκανδάλων, λόγω της ανήθικης προσωπικής τους ζωής.
__Όχι πριν πολύ καιρο αναφερθήκαμε στο ΔΙΑΖΥΓΙΟ που ζήτησε η γυναίκα του διαβόητου BENNY HINN. 
__Πιο πρόσφατο το παράδειγμα η περίπτωση του λεγόμενου “επίσκοπου” Eddie Long, γνωστού στην Αμερική χαρισματικού ιεροκήρυκα.
__Ο εν λόγω ανακοίνωσε στην τεράστια εκκλησία (megachurch) της Ατλάντα όπου λειτουργούσε, ότι έλαβε άδεια για να περάσει χρόνο με την οικογένειά του, όμως η γυναίκα του, Vanessa Long, 53, κατέθεσε αίτηση για διαζύγιο για να τελειώσει το γάμο τους ύστερα από 21 χρόνια και τέσσερα παιδιά επειδή ο άντρας της κατηγορήθηκε για σεξουαλική κακοποίηση τεσσάρων νεαρών ανδρών στη διακονία νεολαίας της εκκλησίας του.
__Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας, την Κυριακή, (βλέπε βίντεο) είπε ότι θα εξακολουθεί να είναι πάστορας και θα συνεχίσει να παρέχει πνευματική κατεύθυνση, αλλά ότι χρειάζεται χρόνο για να ασχοληθεί με «κάποιες οικογενειακές υποθέσεις". Όμως οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Long χρησιμοποιούσε τον πλούσιο τρόπο ζωής του και την πνευματική του εξουσία για να προσελκύσει τέσσερις νεαρούς σε σεξουαλικές σχέσεις.
__Ο Long ξεκίνησε από μια προαστιακή εκκλησία στην Ατλάντα 150 μελών για να φτάσει να έχει μια διεθνή αυτοκρατορία με 25.000 μέλη όπου ανήκουν αθλητές, καλλιτέχνες και πολιτικοί, την οποία έχτισε κηρύττοντας το “Ευαγγέλιο της Ευημερίας” και λέγοντας στους οπαδούς του πως ο Θεός θα τους ανταμείψει με πλούτο, κοσμήματα, σπίτια και αυτοκίνητα πολυτελείας.
__Δέκα πρώην μέλη, που παρακολούθησαν σεμινάρια της εκκλησίας για επενδύσεις [[κάτι τέτοια άρχισαν να εμφανίζονται και στον ελληνικό χώρο των Διαμαρτυρόμενων τώρα τελευταία]] τον μήνυσαν, ισχυριζόμενα ότι τους εξανάγκαζε να κάνουν επενδύσεις που κόστισαν τις συνταξιοδοτικές τους αποταμιεύσεις. Επίσης γίνεται μια δίκη για ένα δάνειο 2.000.000 δολαρίων, μεγάλο μέρος του οποίου δεν πληρώθηκε.
__Τα μέλη της εκκλησίας έχουν διαιρεθεί. Κάποιοι δήλωσαν πως εξακολουθούν να υποστηρίζουν τον Long και πως «ότι κάνει στην προσωπική του ζωή δεν ενδιαφέρει, εφ όσον κάνει το κήρυγμα". Άλλοι όμως διαμαρτύρονταν έξω από την εκκλησία λέγοντας ότι «Δεν θέλουμε να πάρει μερικές εβδομάδες άδεια ... θέλουμε να μην έρθει ξανά», επειδή «ο Επίσκοπος έχει από καιρό μια σοβαρή ηθική κατάπτωση του χαρακτήρα του".

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Στείλτε αυτό το μήνυμα τώρα σε κάποιον ενδιαφερόμενο φίλο σας.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ "ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε. 
Διεύθυνση: BBASOS@gmail.com