26.11.11

Ο τάφος του Τουταγχαμών


Σαν σήμερα, στις 26-11-1891, ο Άγγλος αρχαιολόγος Carter μπήκε για πρώτη φορά ύστερα από 3.000 χρόνια στον τάφο του νεαρού φαραώ, όπου βρήκε ένα τεράστιο θησαυρό από χρυσά και όχι μόνο αντικείμενα, που σήμερα κοσμούν το μουσείο του Καΐρου.
__Βρήκε χρυσάφι, βρήκε πολύτιμους λίθους, βρήκε διάφορα έπιπλα και άλλα αντικείμενα υπέροχης τέχνης, όμως ΔΕΝ ΒΡΗΚΕ ΖΩΗ.
__Όπως όλοι οι τάφοι κι αυτός του Τουταγχαμών έκρυβε πολλά νεκρά πράγματα που δήθεν θα συνόδευαν τον νεκρό Φαραώ στην άλλη ζωή, όμως ούτε εκείνον συνόδευσαν ούτε εμάς που τα βρήκαμε μας βοήθησαν σε τίποτα εκτός από του να θαυμάζουμε την καταπληκτική τέχνη εκείνων των αρχαίων ανθρώπων.
__Παράλληλα όμως μας άφησαν με την απορία, πώς άνθρωποι που είχαν φτάσει σε τέτοια επίπεδα γνώσης επιστημονικής και καλλιτεχνικής, δεν μπορούσαν να καταλάβουν πως όλα τα έργα τους ήταν μάταια όπως και ο δήθεν «θεός» αυτοκράτοράς τους.

Αντίθετα από τα παραπάνω, ο τάφος του κάθε πιστού είναι γεμάτος από έναν μοναδικό και ανεκτίμητο ΘΗΣΑΥΡΟ, που ούτε να τον κλέψει κανείς μπορεί ούτε να τον συλήσει. Είναι το νεκρό σώμα που περιμένει να αναστηθεί την ώρα εκείνη που θα ακουστεί η φωνή του Αρχαγγέλλου και η σάλπιγγα του Θεού.
__Σίγουρα ο δικός μου τάφος δεν θα περιέχει κανένα χρυσό ή άλλο πολύτιμο αντικείμενο. Σίγουρα κανείς δεν θα ενδιαφερθεί να τον εξερευνήσει, επειδή ό,τι πολύτιμο θα τοποθετηθεί εκεί, δεν έχει πλέον αξία σ’ αυτή την όψη της πραγματικότητας, της ματαιότητας.
Όμως από κει μέσα, όταν πάντες οι εν τοις μνημείοις θα ακούσουν την φωνή του Υιού του Θεού, εγώ θα βγω ένδοξος για να συναντήσω τον Λυτρωτή μου, Εκείνον που έγινε ΠΡΩΤΟΤΟΚΟΣ ΕΚ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ, για να μοιραστεί μαζί μας την ΑΙΩΝΙΑ ΖΩΗ.
--------------------------------------------------------------------------------------
Αληθώς, αληθώς σας λέγω ότι έρχεται ώρα, και ήδη είναι, 
ότε οι νεκροί θέλουσιν ακούσει την φωνήν του Υιού του Θεού, 
και οι ακούσαντες θέλουσι ζήσει.
 Ιωάν. 5:25

--------------------------------------------------------------------------------------

Στείλτε αυτό το μήνυμα τώρα σε κάποιον ενδιαφερόμενο φίλο σας.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ "ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε. 
Διεύθυνση: BBASOS@gmail.com