25.11.11


Μετάνοια ή Αποτοξίνωση;
Πόσες φορές ακούμε κάποιους ιδεολόγους χριστιανούς να καλούν τον κόσμο ΣΕ ΜΕΤΑΝΟΙΑ για να στείλει ο Θεός ΕΥΛΟΓΙΕΣ σ' εμάς ή εκείνους που πλέον δεν κρίνει σωστό να το κάνει...
__Οι κινήσεις αυτές θυμίζουν τις “ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΕΙΣ” που προσπαθούν να επιτύχουν κάποιοι περιορίζοντας τα γεύματά τους σε ορισμένες τροφές, με σκοπό ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ο οργανισμός τους (αποτοξινωθεί) από κάθε μορφής βλαβερές ουσίες που έχουν συγκεντρωθεί με το χρόνο.
__Όπως, όμως, αυτές οι ΜΑΓΙΚΕΣ ΔΙΑΙΤΕΣ δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα, το ίδιο κανένα αποτέλεσμα δεν έχουν και οι λεγόμενες ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ με όποιο τρόπο κι αν διαφημίζονται αυτές, επειδή, το κυριότερο, δεν συνοδεύονται από ΑΛΗΘΙΝΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑ.
__Όπως δεν μπορείς να απαλλαγείς ΜΑΓΙΚΑ από τα δηλητήρια που έχεις συσσωρεύσει στον οργανισμό σου με κακές πρακτικές, έτσι και οι μαγικές προσευχές ΔΕΝ υπόσχονται αποβολή των ακαθαρσιών της ψυχής μας λέγοντας “μαγικές προσευχές”.

Η πραγματικότητα
Όπως οι δίαιτες αποτοξίνωσης είναι περισσότερο ένας μύθος του μάρκετινγκ, που αποσκοπεί στην αγορά και κατανάλωση “ειδικών προϊόντων” έτσι και οι ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ (ή συμπροσευχές) ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ δεν είναι περισσότερο από πρωτοβουλίες ατόμων ή ομάδων, που σκοπό έχουν την προβολή τους και την επιβολή των δογμάτων τους επάνω σε άλλους.
__Τις περισσότερες φορές το μόνο που επιτυγχάνεται είναι ΜΙΑ ΨΥΧΙΚΗ - ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΦΟΡΤΗΣΗ που γρήγορα εξατμίζεται, και ουδέν πέραν τούτου, επειδή αμέσως εκδηλώνονται οι ίδιες αιτίες που μας οδήγησαν μακριά από τον Θεό και τις ευλογίες Του, δηλαδή οι σαρκικότητες και οι εγωισμοί, οι φανατισμοί και οι μισαλλοδοξίες.
__Γρήγορα μετά από αυτές τις “εξάρσεις” επέρχεται το “ξεφούσκωμα” που επαναφέρει στο ίδιο στείρο και στερητικό κλίμα μιας ζωής ΧΩΡΙΣ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.
__Η Χριστιανική ζωή δεν χρειάζεται “συνεδρίες” για «να πάρουμε δύναμη», αλλά ΕΓΧΕΙΡΙΣΕΙΣ για να αφαιρεθεί ΤΟ ΚΑΚΟ, η αμαρτία, η ανυπακοή, ή ανομία.
__Αν λοιπόν χρειάζεται στη ζωή μας ΝΕΑ ΔΥΝΑΜΗ, ας φροντίσουμε να αφαιρεθούν οι ΠΑΛΑΙΕΣ ΑΙΤΙΕΣ που εμποδίζουν τον Θεό να εργάζεται μέσα μας και μαζί μας. “Το δὲ περισσὸν τούτων ἐκ τοῦ πονηροῦ ἐστιν”.

Δεν πρέπει να λησμονούμε ότι ο Χριστός «έδωκεν εαυτόν διά τας αμαρτίας ημών, διά να ελευθερώση ημάς εκ του παρόντος πονηρού αιώνος κατά το θέλημα του Θεού και Πατρός ημών» (Γαλ. 1:4).
Αν δεν αποδεχτούμε αυτή την ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ στη ζωή μας, δεν πρόκειται να δούμε ΚΑΜΙΑ ΕΥΛΟΓΙΑ. Ας μη γελιόμαστε!


Στείλτε αυτό το μήνυμα τώρα σε κάποιον ενδιαφερόμενο φίλο σας.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ "ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε. 
Διεύθυνση: BBASOS@gmail.com