7.11.11

Κατάργηση του θρησκευτικού όρκου


Σύμφωνα με το δελτίο ΠΡΟΝΑΟΣ, το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων υποδεικνύει  στα ελληνικά δικαστήρια κατάργηση του θρησκευτικού όρκου, αφού με ομόφωνη απόφασή του καταδίκασε την Ελλάδα για παραβίαση του δικαιώματος στην ελευθερία σκέψης, συνείδησης και θρησκείας, καθώς και για παραβίαση του δικαιώματος σε μία πραγματική προσφυγή, κρίνοντας αντίθετη με τις διατάξεις της Σύμβασης Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων την υποχρέωση που επιβάλλεται σε μάρτυρες να δίνουν θρησκευτικό όρκο, όταν καταθέτουν στα ελληνικά δικαστήρια.

__Στην απόφασή του το Δικαστήριο σημειώνει ότι η υποχρέωση του θρησκευτικού όρκου στα ελληνικά δικαστήρια, δύσκολα συμβιβάζεται με τη θρησκευτική ελευθερία, όπως την εγγυάται το άρθρο 9 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, και υποδεικνύει στην ελληνική κυβέρνηση να τροποποιήσει το νομοθετικό πλαίσιο, ώστε να γίνει συμβατό με τη Σύμβαση και να αποφευχθούν παρόμοιες παραβιάσεις της στο μέλλον».
__Συγχαίρουμε το Δικαστήριο και ελπίζουμε στην ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ της αντιχριστιανικής αυτής πρακτικής στα ελληνικά δικαστήρια.
__Το δυσάρεστο είναι πως αντί αυτή την απόφαση να την προκαλέσουν τα ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ δόγματα --ακολουθώντας ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ--, απέμεινε να το επιδιώξουν άτομα όπως ο κ. Γρ. Βαλιανάτος και άλλοι ΑΘΕΟΙ...
_____________________________________

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ "ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε. 
Διεύθυνση: BBASOS@gmail.com