8.11.11

Η Αμερική πεινάει;;; (2)

Το 1948 ένας Αμερικανός στρατηγός, ο Omar Bradley είπε με αφορμή τον πόλεμο που μόλις τότε είχε τελειώσει:
«Ο κόσμος έχει επιτύχει λαμπρότητα χωρίς σοφία, δύναμη χωρίς συνείδηση. Ο κόσμος μας αποτελείται από πυρηνικούς γίγαντες και ηθικά νήπια. Ξέρουμε περισσότερα για τον πόλεμο παρά όσα ξέρουμε για την ειρήνη, περισσότερο πώς να σκοτώνουμε παρά από όσα ξέρουμε για να ζήσουμε».
Το κυνηγητό της δόξας και της αλαζονείας, που εκδηλώθηκε κυρίως με τα διαστημικά ταξίδια, αποτέλεσε την κυριότερη αιτία της κατάπτωσης της αμερικανικής οικονομίας.
__Σήμερα οι ΗΠΑ είναι ο μεγαλύτερος χρεώστης στον κόσμο, όμως όλοι κάνουν «την πάπια» από το φόβο της υπεροπλίας τους. Μέχρι πότε όμως; Σε λίγο οι ίδιοι οι Αμερικανοί θα αναγκαστούν να δουν τα πράγματα με ανοιχτά μάτια, καθώς το σαθρό έδαφος πάνω στο οποίο στήριξαν τη ζωή τους –δηλαδή τα χάρτινα δολάρια— θα αποδειχθεί ανίκανο να τους κρατήσει όρθιους, όπως και τα ψεύτικα νούμερα των ελληνικών κυβερνήσεων υποχώρησαν κάτω από το βάρος της πραγματικότητας του τεράστιου χρέους που έντεχνα έκρυβαν οι αρμόδιοι.
Ας θυμηθούμε ξανά τους λόγους του Κυρίου Ιησού Χριστού, που όλοι τόσο καλά γνωρίζουμε, όμως ελάχιστα βιώνουμε στην καθημερινή ζωή:
«Πας λοιπόν όστις ακούει τους λόγους μου τούτους και κάμνει αυτούς, θέλω ομοιώσει αυτόν με άνδρα φρόνιμον, όστις ωκοδόμησε την οικίαν αυτού επί την πέτραν· και κατέβη η βροχή και ήλθον οι ποταμοί και έπνευσαν οι άνεμοι και προσέβαλον εις την οικίαν εκείνην, και δεν έπεσε· διότι ήτο τεθεμελιωμένη επί την πέτραν. 
__Και πας ο ακούων τους λόγους μου τούτους και μη κάμνων αυτούς θέλει ομοιωθή με άνδρα μωρόν, όστις ωκοδόμησε την οικίαν αυτού επί την άμμον· και κατέβη η βροχή και ήλθον οι ποταμοί και έπνευσαν οι άνεμοι και προσέβαλον εις την οικίαν εκείνην, και έπεσε, και ήτο η πτώσις αυτής μεγάλη» 
(Ματθ. 7:24-27).
_____________________________________

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ "ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε. 
Διεύθυνση: BBASOS@gmail.com