23.9.11
Σωματίδια κινούνται 


ταχύτερα από το φως! (;)


Επιστήμονες του CERN ανακοίνωσαν την Πέμπτη ότι κατέγραψαν υποατομικά σωματίδια τα οποία ταξιδεύουν ταχύτερα από το φως, ανακάλυψη που  αν … επιβεβαιωθεί ανατρέπει έναν από τους βασικότερους νόμος  της φυσικής  που διέπουν το Σύμπαν.

Ο Antonio Ereditato, που εργάζεται στο ερευνητικό κέντρο στα γαλλο-ελβετικά σύνορα μιλώντας στο Reuters ανέφερε πως μετρήσεις τριών και πλέον χρόνων έδειξαν ότι νετρίνο κινούνται 60 νανοσεκόντ γρηγορότερα από το φως σε μια απόσταση 730 χιλιομέτρων ανάμεσα στη Γενεύη και στο Γκραν Σάσο της Ιταλίας.
«Έχουμε μεγάλη εμπιστοσύνη στα αποτελέσματά μας αλλά χρειαζόμαστε και άλλους συναδέλφους μας να κάνουν τα δικά τους πειράματα και να επιβεβαιώσουν ή να διαψεύσουν την ανακάλυψη μας», δήλωσε ο καθηγητής Ereditato.
Αν κάτι τέτοιο επιβεβαιωθεί θα πρόκειται για σημαντική αναθεώρηση της θεωρίας της ειδικής σχετικότητας που διατύπωσε ο Άλμπερτ Αϊνστάιν το 1905, σύμφωνα με την οποία δεν υπάρχει τίποτα στο σύμπαν που να ταξιδεύει πιο γρήγορα από το φως.

ΠΗΓΗ: techit.gr
Σχόλιά μας:

1. Κάθε τόσο οι επιστήμονες έρχονται και αναιρούν εκείνα που έλεγαν προ καιρού και μάλιστα σε τόσο σημαντικά και θεμελιώδη ζητήματα και αρχές όπως εν προκειμένω Η ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ που ελέγχει την ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΣΧΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ.

2. Είναι αξιοσημείωτο πώς ο καθηγητής Ereditato δεν αρκείται στις μετρήσεις τις δικές του και των συνεργατών του αλλά δηλώνει: "χρειαζόμαστε και άλλους συναδέλφους μας να κάνουν τα δικά τους πειράματα και να επιβεβαιώσουν ή να διαψεύσουν την ανακάλυψη μας". 
Πολύ ωραίο μάθημα για όλους εκείνους τους "θεολόγους" και "ιεροκήρυκες" που τόσο εύκολα ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΥΝ, ΔΙΑΤΥΠΩΝΟΥΝ, ΔΙΑΚΗΡΥΣΣΟΥΝ και εκ των υστέρων ΑΝΑΙΡΟΥΝ τα μεγάλα τους λόγια... για να γελοιοποιηθούν στη συνέχεια...


ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ "ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ"


Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια,  
λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε 

.