8.4.11




Επιτρέπεται η δημόσια ανάρτηση του Σταυρωμένου



Το Ανώτατο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο, αποφάσισε (18-3-11) να επιτρέπεται η παρουσία του Σταυρωμένου στα δημόσια σχολεία της Ιταλίας (και κατά συνέπεια σε όλες τις χώρες της ΕΕ). 


Το ίδιο Δικαστήριο είχε καταδικάσει πρωτοβάθμια την Ιταλία και είχε απαγορεύσει την ανάρτηση του σταυρού αλλά η Ιταλία, υπέβαλλε έφεση που μεταξύ άλλων κρατών υποστήριξε και η Ελλάδα – αν είχαν προλάβει διάφοροι «προοδευτικοί Έλληνες» να απαιτήσουν την αποκαθήλωσή του και στη χώρα μας. 


Η πρώτη  απόφαση είχε ως σκεπτικό ότι η παρουσία του Σταυρωμένου στα σχολεία παραβιάζει τα δικαιώματα των γονιών να διαπαιδαγωγούν τα παιδιά τους με βάση τις προσωπικές του πεποιθήσεις και την ελευθερία των μαθητών. 


Η νέα αθωωτική απόφαση είχε ως σκεπτικό ότι αυτό δεν υπάρχει τέτοια παραβίαση, εφόσον δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι ο σταυρωμένος επηρεάζει τους μη χριστιανούς μαθητές. 



Έτσι ο εσταυρωμένος θα μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει στις τάξεις, για τους εξής κυρίως λόγους:

  • Κάποιοι ευσεβείς να σκέφτονται το δράμα του σταυρού.
  • Κάποιοι ανευλαβείς να έχουν κάποιον να βλασφημούν.
  • Κάποιοι ασεβείς να ξέρουν τίνος τους νόμους καταπατούν.
  • Κάποιοι κουλτουριάρηδες να θυμούνται ποιας θρησκείας κατάντημα είναι αυτό που σήμερα παρουσιάζεται ως «πολιτισμός» στην ΕΕ.


Ο καθένας μπορεί να διαλέγει ελεύθερα τη στάση του. 

Δεν μπορεί όμως να διαλέγει και τις συνέπειες των επιλογών του.





ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ "ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ"



Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε.


.