30.3.11


Η ΔΙΓΛΩΣΣΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Στο περιοδικό «ΒΗΜΑΤΑ» της Μητρόπολης Κέρκυρας, (Τ. 9. Σελ. 40) ο Θ.Μ. (; π. Θεμιστοκλής Μουρτζανός) αναφερόμενος στη σειρά του ΣΚΑΪ για το 1821 αναφέρει μεταξύ άλλων και τα εξής:


Στο τηλεοπτικό κανάλι ΣΚΑΪ προβάλλεται μία σειρά για την επανάσταση του 1821 με τον τίτλο «Ή Γέννηση ενός έθνους-κράτους». Ολόκληρο το σύστημα πού θέλει να ξεχάσουμε τη στηρίζει με νύχια και με δόντια. Η τράπεζα πού έχει παραρτήματα στην Τουρκία είναι χορηγός. Μία παρέα καθηγητών, οι όποιοι βαφτίζουν ως αλήθεια μόνο αυτό πού οι ίδιοι πιστεύουν, χωρίς να προβάλλουν και τις άλλες απόψεις, αγωνίζονται να μάς πείσουν ότι όλα στην Τουρκοκρατία ήταν ιδανικά. Ότι δεν είχαμε ουσιαστικά εθνική συνείδηση, αλλά ούτε και συνείδηση του Γένους μας και ότι ή επανάσταση έγινε επειδή κάποιοι δια νοούμενοι-καλαμαράδες ξαναθυμήθηκαν ότι υπήρχαν κάποτε οι Έλληνες στην Αρχαία Ελλάδα και εκμεταλλεύτηκαν τις οικονομικές συνθήκες και την ανασφάλεια των Τούρκων. 


Από τα παραπάνω επισημαίνουμε τη φράση «Η τράπεζα πού έχει παραρτήματα στην Τουρκία είναι χορηγός», και θέλουμε να θυμίσουμε ότι η εν λόγω Τράπεζα, με τα παραρτήματα στην Τουρκία και την χορηγία στην παραποίηση της ιστορίας, δεν είναι άλλη από εκείνη στην οποία η Εκκλησία της Ελλάδος είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος.


Αν η Εκκλησία ήθελε να μην διαδίδονται αυτά τα «ψέματα» μπορούσε κάλλιστα να απαιτήσει την διακοπή της προβολής της σειράς.


Όμως η διγλωσσία και διπροσωπία της Κρατικής Εκκλησίας ήταν γνωστή στους αιώνες και με τίποτα δεν άλλαξε σήμερα. Δυστυχώς.





===============================

Δημοσιεύουμε ξανά τα σχετικά στοιχεία...



  • Υπενθυμίζουμε στον Μητροπολίτη ότι η εν λόγω σειρά στο Κανάλι ΣΚΑΙ  έγινε και προβάλεται με ΧΟΡΗΓΙΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ, της οποίας μεγαλύτερος Μέτοχος είναι Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. 




  • Πώς μπορεί να διαμαρτύρεται λοιπόν, όταν η εν λόγω τηλεοπτική σειρά έγινε ουσιαστικά με τη χορηγία της ΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ;





ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ "ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ"





Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε.


.