3.3.11

_________________
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου, έστειλε επιστολή στον Πάπα Βενέδικτο XVI όπου τον επαινεί που αθωώνει τον εβραϊκό λαό για το θάνατο του Ιησού για ένα νέο βιβλίο του που κυκλοφόρησε την Τετάρτη. Ο Νετανιάχου έγραψε:  "Σας επαινώ για την έντονη απόρριψη στο πρόσφατο βιβλίο σας, της ψευδούς κατηγορίας που στάθηκε θεμέλιο για το μίσος εναντίον του εβραϊκού λαού για πολλούς αιώνες". 

Δεν είμαστε εναντίον του λαού Ισραήλ, ούτε δικαιολογούμε στο ελάχιστο τους διωγμούς εναντίον του, όμως δεν μπορούμε να διαψεύσουμε τον απόστολο Πέτρο (Εβραίο και τον ίδιο) που διακήρυξε:

  • «Άνδρες Ισραηλίται, ακούσατε τους λόγους τούτους· τον Ιησούν τον Ναζωραίον, άνδρα αποδεδειγμένον προς εσάς από του Θεού διά θαυμάτων και τεραστίων και σημείων, τα οποία ο Θεός έκαμε δι' αυτού εν μέσω υμών, καθώς και σεις εξεύρετε, τούτον λαβόντες παραδεδομένον κατά την ωρισμένην βουλήν και πρόγνωσιν του Θεού, διά χειρών ανόμων σταυρώσαντες εθανατώσατε» (Πράξ. 2:22-23).

Πέρα από οποιαδήποτε θεολογική ερμηνεία ή υπόθεση, και πέραν του γεγονότος ότι ο λαός αυτός υποφέρει και πληρώνει ΑΔΙΚΑ όλα τα δεινά της οικουμένης, η ιστορική αλήθεια ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΕΤΑΙ.

Όπως δεν παραγράφεται το γεγονός ότι οι Γερμανοί (ένα μέρος από αυτούς) σκότωσαν εκατομμύρια Εβραίους στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, έτσι δεν παραγράφεται ότι οι Εβραίοι (ένα μέρος από αυτούς) ήταν οι κύριοι υπεύθυνοι για το θάνατο του Ιησού Χριστού και γι’ αυτό το κρίμα βαρύνει τα χέρια εκείνων των δραστών.


(Με κανένα τρόπο όμως τους απογόνους τους).

Αυτό δεν είναι αντισιωνισμός ή ρατσισμός. 
Είναι η απλή ιστορία.



ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ



Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε.




.