29.12.10

=============================================
Φοβάται η Εκκλησία τον χωρισμό από το Κράτος;

Όχι σύμφωνα με τον Μητροπολίτη Κερκύρας κ. Νεκτάριο. Να τι έγραψε σε πρόσφατο άρθρο του :

Φοβάται η Εκκλησία τον χωρισμό από το Κράτος; Η απάντηση είναι ξεκάθαρη: ΟΧΙ! Η Εκκλησία δεν φοβάται κανέναν χωρισμό από την ελλαδική πολιτεία, γιατί η Εκκλησία δεν επιβίωσε μέχρι σήμερα επειδή κάποια πολιτειακή ή πολιτική εξουσία την στήριξε, αλλά διότι «Πύλαι Άδου ου κατισχύσουσιν αυτής», κατά τον λόγο του Χριστού, και γιατί η πίστη της στηρίζεται στην αγάπη του λαού του Θεού, η οποία διασώζει κάθε πατροπαράδοτη σχέση και αποδέχεται την Εκκλησία ως νοηματοδοτούσα τόσο το χρόνο όσο και το περιεχόμενο του βίου του. Το αντίθετο, θα λέγαμε! Η Εκκλησία θα είναι πλέον ελεύθερη να διατυπώσει τη γνώμη της απέναντι τόσο στην ελλαδική πολιτεία, όσο και απέναντι στους κάθε λογής ταγούς της, θα απαλλαγεί από μία εύθραυστη ισορροπία ευγένειας απέναντι στις επιλογές του κράτους, η οποία δεν επιτρέπει στην Εκκλησία πάντοτε να είναι ξεκάθαρη στις τοποθετήσεις της.

Συμφωνούμε απόλυτα με τα παραπάνω.

Όμως αυτό δεν έγινε σχεδόν ποτέ επειδή η Ελλαδική Εκκλησία (όπως και οι περισσότερες άλλες) ήταν πάντα υπόδουλη είτε στον Αυτοκράτορα, είτε στον Σουλτάνο, είτε στους Βαβαρούς, είτε στους εκάστοτε Πολιτικούς δυνάστες της ή (αν έτσι το προτιμάτε, που είναι και το βιβλικότερο) εραστές της…

Άντε λοιπόν να δούμε. 
Ας αποσυρθεί από μόνη της η Ελλαδική Εκκλησία από τον εναγκαλισμό της με το κράτος για να μείνει έτσι όπως θέλησε την Εκκλησία Του ο Ιδρυτής της, ο Κύριος Ιησούς Χριστός. 
Μόνο τότε θα είναι «Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ» και όχι η εκκλησία του τάδε ή του δείνα τόπου, καθεστώτος ή άρχοντα.






 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ «ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ»
Παρόλο που δεν δημοσιεύουμε σχόλια, διαβάζουμε ευχαρίστως όσα μας στέλνονται και τα λαβαίνουμε υπόψη μας.
_______________________________________________________




.