28.10.10

======================
Ο ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ
ΤΟΥΡΙΣΜΟ


Το Σεπτέμβριο ο Μητροπολίτης Κερκύρας μετέφερε στη Μόσχα την "δεξιά χείρα του αγίου Σπυρίδωνα". Ο σκοπός εκτός από θρησκευτικός ήταν και ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ. 



Δήλωσε ο δεσπότης: "...Δεν είναι μόνο το προσκύνημα που ωφελεί πνευματικά εκείνους, αλλά και εμάς που παραδειγματιζόμαστε. Είναι και η ενίσχυση του νησιού και των ανθρώπων μας, μέσα από τον ερχομό των προσκυνητών.  ... Αυτές οι κινήσεις βοηθούν το νησί μας, ο Άγιός μας με την παρουσία του προστατεύει και βοηθά το νησί μας για μια ακόμη φορά, σε περίοδο μάλιστα μεγάλης κρίσεως. ... Δώσαμε συνέντευξη τύπου. Η Κέρκυρα διαφημίζεται μέσα από όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, εδώ σε αυτή την αχανή χώρα της Ρωσίας."



Αλλά ο Δεσπότης δήλωσε επίσης ότι,  «...[οι Ρώσοι] προσκυνούν με ευλάβεια και διηγούνται θαύματα στη ζωή τους από τον Άγιό μας. Αυτό μας δίνει και εμάς και την χαρά αλλά και την πεποίθηση ότι ο Άγιός μας βρίσκεται παντού. Είναι οικουμενικός άγιος, τρέχει σε όλους τους ανθρώπους, όπου κι αν τον αναζητήσουν, κι αυτό ιδιαίτερα με χαροποιεί εμένα ως Επίσκοπο της τοπικής μας Εκκλησίας που διακονούμε τον Άγιό μας».

Αν τελικά ο άγιος έχει την θεϊκή ιδιότητα της ΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ και της ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ, γιατί τότε χρειάζεται να πηγαίνει το "χέρι του" κάθε τόσο (αυτή ήταν η τρίτη φορά) στη Ρωσία; Έτσι κι αλλιώς τα θαύματά του μπορεί να τα κάνει και ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ...


ΠΗΓΗ: Εφημερίδα "Κερκυραϊκή Αλήθεια" Σεπτ. 2010




______________________________________________________

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ «ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ»
_______________________________________________________

Παρόλο που δεν δημοσιεύουμε σχόλια, διαβάζουμε ευχαρίστως όσα μας στέλνονται και τα λαβαίνουμε υπόψη μας. 
_______________________________________________________

.