31.10.10

 Χριστιανική Ενότητα

Εκατό διαφορετικά πιάνα, που είναι όλα κουρδισμένα προς το ίδιο κλειδί, είναι αυτόματα συντονισμένα μεταξύ τους. Είναι συντονισμένα όχι το ένα με το άλλο αλλά επειδή είναι συντονισμένα προς μία άλλη σταθερή αρχή, μια αρχή στην οποία το καθένα μόνο του αναγνωρίζει και υπακούει.
Έτσι ακριβώς και εκατό ή παραπάνω ή λιγότεροι πιστοί, όταν μαζεύονται να λατρεύσουν τον Θεό και όλοι τους είναι πνευματικά εστιασμένοι στον Χριστό, είναι με την καρδιά τους πλησιέστερα ο ένας με τον άλλο απ΄ο ό,τι θα μπορούσαν να είναι αν προσπαθούσαν να αντιληφθούν το θέμα της «ενότητας» και έστρεφαν τα μάτια τους ο ένας προς τον άλλον αντί να τα στρέψουν στον Χριστό.
Η μεταξύ μας σχέση τελειοποιείται μόνο όταν η προσωπική μας σχέση με τον Κύριο είναι σωστή. Το σώμα γίνεται δυνατό όταν τα μέλη του είναι υγιή. Ολόκληρη η εκκλησία του Θεού κερδίζει όταν τα μέλη που την αποτελούν αρχίζουν ­–ατομικά το καθένα— να εκζητούν μια καλύτερη και ανώτερη ζωή.
 

ΠΗΓΗ: Περιοδικό «ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΚΟΡΥΦΕΣ», Καλοκαίρι 2010




 Και όταν τέτοια ενότητα δεν υπάρχει ανάμεσα σε πιστούς του Χριστού, ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ. Άλλη λύση δεν υπάρχει.







ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ «ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ»

Παρόλο που δεν δημοσιεύουμε σχόλια, διαβάζουμε ευχαρίστως όσα μας στέλνονται και τα λαβαίνουμε υπόψη μας. 
_______________________________________________________




.