5.7.10

===========================

ΑΝ ΔΕΝ ΕΡΘΩ ...ΝΑ ΦΑΤΕ!


  • Πριν από 2 μήνες (9-5-10) έγινε στο προεδρικό μέγαρο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών και του υπουργού των οικονομικών για την κατάσταση της χώρας μας.
  • Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απευθυνόμενος στους επισκέπτες του ζήτησε (1) ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΕΡΙ ΕΥΘΥΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ και (2) ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ ΣΕ ΙΔΙΩΝΥΜΟ ΑΔΙΚΗΜΑ.
  • Να τι είπε ο κ. Παπούλιας:

««««««

Σας καλωσορίζω σήμερα εδώ για να αναζητήσουμε σημεία σύγκλησης στη διαχείριση μιας κρίσης χωρίς προηγούμενο. Είναι πραγματικά πολύ σημαντικό το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή ηγεσία δίνει έστω και καθυστερημένα μια ισχυρή απάντηση στους κερδοσκόπους που επιτίθενται στο ευρώ. Το ελληνικό πρόβλημα είναι σύμπτωμα μιας ασθένειας του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος και του ελλείμματος της πολιτικής ολοκλήρωσης της ευρωζώνης.

Αυτό δεν σημαίνει ότι η κρίση που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα δεν έχει τις δικές της εγγενείς αιτίες. Η κρίση δεν είναι μόνο οικονομική, είναι βαθιά πολιτική. Γιατί χρεοκόπησε το πελατειακό σύστημα και ένα μοντέλο αδιαφανούς άσκησης εξουσίας. Εδώ που φτάσαμε, οι δανειστές επέβαλαν τους όρους. Πολλοί αμφιβάλλουν ότι θα τα καταφέρουμε. Πρέπει να τους διαψεύσουμε. Για να γίνει όμως αυτό πρέπει να δημιουργήσουμε τους κατάλληλους πολιτικούς όρους και ένας από τους πιο σημαντικούς είναι το να κερδίσουμε τον πόλεμο εναντίον της φοροδιαφυγής.
Για να αποκατασταθεί η πολιτική δικαιοσύνη αλλά και γιατί η σύλληψή της αποτελεί μέρος της λύσης του οικονομικού προβλήματος. Σας καλώ να συζητήσουμε τη μετατροπή της φοροδιαφυγής σε ιδιώνυμο αδίκημα και τρόπους επιτάχυνσης της απονομής της δικαιοσύνης.

Ο πολιτικός κόσμος αποδοκιμάζεται και ξέρουμε γιατί. Η κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας και η αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών, η απόλυτη διαφάνεια στα οικονομικά των κομμάτων και η υπαγωγή τους στους κανόνες του δημόσιου λογιστικού, η αλλαγή επί τω ουσιαστικότερον του «πόθεν έσχες» των βουλευτών και του εκλογικού νόμου, προς την κατεύθυνση της εξαφανίσεως του μαύρου πολιτικού χρήματος, πρέπει να τεθούν ως προτεραιότητα. Μηδενική ανοχή απέναντι σε οποιαδήποτε εξαίρεση πολιτικού από τους κανόνες που ισχύουν για τους πολίτες είτε πρόκειται για τα μικρά είτε για τα μεγάλα, η αυστηροποίηση αλλά κυρίως η εφαρμογή των σχετικών διατάξεων του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα ώστε να τιμωρούνται γρήγορα και αυστηρά οι επίορκοι αποτελεί προϋπόθεση για την κάθαρση στην κρατική μηχανή.

»»»»»»

  • Πάντως μέχρι σήμερα ΚΑΜΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΡΟΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ….