24.2.23

Ενεκαρτέρησε...







Οδηγοί τυφλοί οδηγούν στον χαμό...



=================


Δεν φταίει ο Θεός όταν εσύ
δεν θέλεις να ακούς τα λόγια Του...



=================


Δεν είναι παιχνίδι...




=================


Προσέχετε...



=================


Κάποιοι χρειάζονται να μάθουν ξανά
την Άλφα Βήτα της χριστιανικής ζωής...

.

=================


20.2.23

11.2.23


ΠΙΣΤΟΣ αλλά πόσο;

.
«Εμείς δεν θα προσκυνήσουμε»
Nosotros no (Εμείς όχι).
Ο διεθνής Ισπανός καλλιτέχνης Marcos Vidal εμπνεύστηκε το νέο του τραγούδι από το βιβλίο του Δανιήλ, και λέει. «Θα μας κατηγορήσουν για ρητορική μίσους και εκεί είναι που ένας χριστιανός πρέπει πραγματικά να αποφασίσει αν θέλει να πληρώσει αυτό το τίμημα ή όχι». Έτσι παρουσίασε ένα νέο τραγούδι με τίτλο Nosotros no (Εμείς όχι).

Με την δύναμη που χαρακτηρίζει την μουσική του, ο τραγουδιστής (που επίσης είναι ποιμένας μιας μεγάλης Ευαγγελικής Εκκλησίας στην Μαδρίτη) θυμάται το παράδειγμα των τριών ανδρών που ήταν πρόθυμοι να χάσουν την ζωή τους για να παραμείνουν πιστοί στις αρχές του Λόγου του Θεού.
Το τραγούδι αναφέρεται στους Σεδράχ, Μισάχ και Αβδεναγώ, που όταν τους διέταξαν να προσκυνήσουν μπροστά σε ένα χρυσό άγαλμα στην Βαβυλώνα απάντησαν: «Δεν θα προσκυνήσουμε». Αυτό τους έκανε να ριχτούν σε ένα πύρινο καμίνι από τις φλόγες του οποίου τους απελευθέρωσε ο Θεός.
Σύμφωνα με τον καλλιτέχνη, το εχθρικό περιβάλλον συνεχίζει να είναι πραγματικότητα στις μέρες μας. «Σήμερα δεν μας σταυρώνουν, δεν μας ρίχνουν σε πύρινο καμίνι, τουλάχιστον όχι στις δυτικές κοινωνίες. Υπάρχουν μέρη στον κόσμο όπου οι Χριστιανοί διακινδυνεύουν την ζωή τους επειδή παίρνουν θέση ενάντια σε αυτά που λέει η κοινωνία. Ωστόσο, και εμάς θα μας φοβίσουν, θα μας απορρίψουν. Θα μας αποκηρύξουν επειδή είμαστε διαφορετικοί», είπε ο Βιδάλ.
Οι τάσεις στην κοινωνία προσπαθούν να αναγκάσουν τους πιστούς χριστιανούς να δουν ως «κανονικές» ορισμένες έννοιες και ιδέες που είναι αντίθετες με τον Λόγο του Θεού και προσθέτει ότι ο «εξευτελισμός του ευαγγελίου» θα είναι ολοένα και πιο δυνατός και θα απαιτεί δέσμευση τόσο ριζοσπαστική όσο αυτή που αντιμετώπισαν οι τρεις νεαροί Εβραίοι. 

«Θα κατηγορηθούμε για ρητορική μίσους, επειδή είμαστε διαφορετικοί, και είναι εκεί που ένας χριστιανός πρέπει πραγματικά να αποφασίσει αν θέλει να πληρώσει αυτό το τίμημα ή όχι», δηλώνει ο Ισπανός καλλιτέχνης. Και καταλήγει: «Σήμερα, στον 21ο αιώνα, είναι σημαντικό για τους Χριστιανούς να ξέρουν πώς να λένε: "Μπορεί να σε στενοχωρώ, αλλά δεν θα προσκυνήσω"»..
=================


Ο λαός του Θεού δεν είναι "πελάτες"...


.
.=================